Srijeda, 29 svibnja, 2024

ISIS zabranio ženama nošenje burke

Must Read

Islamska država zabranila je ženama da nose burke u osiguranim prostorima iračkog grada Mosula. Izvor iz redova ISIS-a javlja da je zabrana donesena nakon serije napada koje su na vođe te terorističke organizacije izvele žene odjevene u burke i nikabe, piše Express.
Žene će na drugim javnim mjestima i dalje morati biti potpuno pokrivene. Propisi o odijevanju u Islamskoj državi zahtijevaju da žene pokriju svaki dio tijela, uključujući i oči. One uhvaćene bez propisane odjeće do sada su bile javno bičevane, ili čak ubijane, prenosi Index.hr.
Zabrana nošenja burki u Mosulu dolazi baš u trenutku kada u Europi rastu kontroverze oko nošenja tradicionalne islamske odjeće u javnosti.
Njemačka vlada raspravlja o mogućnosti zabrane velova koji pokrivaju lice, a zabrana kupanja u burkiniju već se primjenjuje na nekim francuskim plažama.
Vlasti Islamske države u posljednjih su nekoliko mjeseci donijele novi niz bizarnih propisa, od kojih jedan zabranjuje suce u nogometu. Pušenje, plesanje, gledanje stranih televizija, privatne internetske veze i satelitske antene zabranjeni su od samog osnivanja tzv. Kalifata./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -