Published On: Sri, ruj 7th, 2016

ISIS zabranio ženama nošenje burke

Islamska država zabranila je ženama da nose burke u osiguranim prostorima iračkog grada Mosula. Izvor iz redova ISIS-a javlja da je zabrana donesena nakon serije napada koje su na vođe te terorističke organizacije izvele žene odjevene u burke i nikabe, piše Express.
Žene će na drugim javnim mjestima i dalje morati biti potpuno pokrivene. Propisi o odijevanju u Islamskoj državi zahtijevaju da žene pokriju svaki dio tijela, uključujući i oči. One uhvaćene bez propisane odjeće do sada su bile javno bičevane, ili čak ubijane, prenosi Index.hr.
Zabrana nošenja burki u Mosulu dolazi baš u trenutku kada u Europi rastu kontroverze oko nošenja tradicionalne islamske odjeće u javnosti.
Njemačka vlada raspravlja o mogućnosti zabrane velova koji pokrivaju lice, a zabrana kupanja u burkiniju već se primjenjuje na nekim francuskim plažama.
Vlasti Islamske države u posljednjih su nekoliko mjeseci donijele novi niz bizarnih propisa, od kojih jedan zabranjuje suce u nogometu. Pušenje, plesanje, gledanje stranih televizija, privatne internetske veze i satelitske antene zabranjeni su od samog osnivanja tzv. Kalifata./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x