ISIS ŠETA RIMOM: ‘Mi smo na vašim ulicama’

Pristalice džihadista Islamske države (IS) postavili su na Twitteru fotografije glavnih turističkih lokacija u Italiji i naveli kako “odbrojavaju do ‘nultog sata'” za akciju, piše britanski Daily Mail.

Britanski list je preuzeo s Twittera i objavio te fotografije kao i prijetnje libijskog izvora koji tvrdi da IS koristi mediteranski izbjeglički prihvatni logor u Italiji da uđe u Europu.

Fotografije su snimljene ispred rimskog Koloseuma, a drugi ispred željezničkih stanica i sadrže poruke poput “Islamska država u Rimu. Mi smo na vašim ulicama”.

Ostale fotografije su snimljene ispred Milanske katedrale i Expo Gatea, navodi Daily Mail.

Britanski list navodi da su fotografije prvobitno objavljene na websiteu organizacije za praćenje aktivnosti terorista i da njihova autentičnost ne može biti potvrđena iz nezavisnih izvora, mada je magazin Dubic za njihovu IS propagandu objavio kompjuterski modeliranu sliku kako zastava IS leti iznad Trga Svetog Petra u Vatikanu.

Istovremeno, Daily Mail prenosi i riječi neimenovanog savjetnika libijske vlade koji je izjavio za britanski BBC da bande na Mediteranu tajno prebacuju, u brodovima s migrantima, borce IS u Europu.

”Oni daju dozvolu vlasnicima broda da će koristiti mjesto (za ukrcavanje) pod njihovom kontrolom i naplate polovinu od onoga što im je zarada. Oni koriste iste brodove za svoje ljude koje žele poslati u Europu, dok europska policija ne zna tko je iz IS, tko je pravi migrant, a tko ne”, navodi izvor za BBC, objavio je Daily Mail.