Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Iran zabranio ženama javno gledanje utakmica Eura

Must Read

Bahman Kargar, iranski policijski zapovjednik, objavio je u nedjelju kako zbog muškaraca koji pri gledanju nogometnih utakmica mogu biti vulgarni, žene u toj zemlji ne smiju na javnim mjestima pratiti susrete s Eura. Atmosferu na javnim mjestima gdje je organizirano gledanje prijenosa nogometnih utakmica iz Ukrajine i Poljske, Kargar je nazvao “neprikladnim” za tamošnje pripadnice ljepšeg spola.

– Potpuno je neprikladna situacija gdje muškarci i žene zajedno u kino-dvoranama gledaju nogometne utakmice. Muškarci dok gledaju nogomet zbog uzbuđenja mogu biti vulgarni i koristiti prljave riječi. Tako nešto je loše za dignitet žena koje s njima prate utakmice i zato bi nam trebale zahvaliti na ovoj odluci – izjavio je za novinsku agenciju ISNA čelnik iranske policije.

Mnogi ortodoksni predstavnici državne i vjerske vlasti u Iranu drže nedopustivim zajedničko druženje žena i muškaraca. Žene moraju koristiti zasebne bazene, plaže i parkove, putuju isključivo u stražnjim dijelovima sredstava javnog prijevoza i koriste taksije isključivo za žene.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -