Published On: Pon, lip 11th, 2012

Iran zabranio ženama javno gledanje utakmica Eura

Bahman Kargar, iranski policijski zapovjednik, objavio je u nedjelju kako zbog muškaraca koji pri gledanju nogometnih utakmica mogu biti vulgarni, žene u toj zemlji ne smiju na javnim mjestima pratiti susrete s Eura. Atmosferu na javnim mjestima gdje je organizirano gledanje prijenosa nogometnih utakmica iz Ukrajine i Poljske, Kargar je nazvao “neprikladnim” za tamošnje pripadnice ljepšeg spola.

– Potpuno je neprikladna situacija gdje muškarci i žene zajedno u kino-dvoranama gledaju nogometne utakmice. Muškarci dok gledaju nogomet zbog uzbuđenja mogu biti vulgarni i koristiti prljave riječi. Tako nešto je loše za dignitet žena koje s njima prate utakmice i zato bi nam trebale zahvaliti na ovoj odluci – izjavio je za novinsku agenciju ISNA čelnik iranske policije.

Mnogi ortodoksni predstavnici državne i vjerske vlasti u Iranu drže nedopustivim zajedničko druženje žena i muškaraca. Žene moraju koristiti zasebne bazene, plaže i parkove, putuju isključivo u stražnjim dijelovima sredstava javnog prijevoza i koriste taksije isključivo za žene.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare