Published On: Pon, pro 3rd, 2012

INZKO: Život je divan…


Projektant političke krize u FBIH, namjesnik divljeg neokolonizatorskog bankarskog kapitala u našoj zemlji, lobist Philip Noel Bakera – fast food fakulteta za brzinsko krštenje diplomama podobnih,  te tajnik Lijanovićeve privatne stranke Valentin od Koruške, dao je intervu BH radiju. Kome se ne gadi izvolte…
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko našao se ponovno na udaru kritika domaćih političara. Inzko je u intervjuu za Centralnu informativnu emisiju “Danas” Radija Bosne i Hercegovine govorio  o političkoj krizi u BiH te o sve češćim napadima na ured OHR-a.
 
Na optužbe entitetskog predsjednika Milorada Dodika da je OHR, a posredno i PIC, generator krize u BiH u kojoj nema nikakvog napretka, Visoki predstavnik Valentin Inzko je odgovorio:
“ Dodik je svojim rječnikom ponizio i degradirao funkciju predsjednika RS-a. Dodik mora biti svjestan da, kada napada PIC, on napada cjelokupnu međunarodnu zajednicu, a od iste međunarodne zajednice traži novac.”
Komentirajući najave o rekonstrukciji Federalne vlade, Inzko je poručio da neće mijenjati privremenu suspenziju Centralne izborne komisije o formiranju Doma naroda i izbor predsjednika Federacije.
Što se tiče optužbi HSS-a o navodnoj političkoj sprezi  s obitelji Lijanovići i Hypo Alpe Adria Bank, Visoki predstavnik je demantirao bilo kakvu povezanost. “Ovi napadi služe za unutarstranačka prepucavanja i orkestrirane napade na OHR”.
Na upit da li je moguć raspad BiH, kao što neke secesionističke i retrogradne strukture  priželjkuju, Inzko je u emisiji “Danas” poručio: ”Bosna i Hercegovina postoji hiljadu godina. Dejtonski sprazum govori o jedinstvenoj  zemlji  i tako će ostati” .
 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare