MOSTAR: Čović i Ljubić primili Karamarka

Predsjednik HDZ BiH prof .dr. Dragan Čović  primio  je danas, 3. prosinca 2012. godine,  predsjednika  HDZ Hrvatske Tomislava Karamarka  u Središnjici HDZ BIH u Mostaru.
Iako je Karamarko od Čovića tražio da on i Ljubić dođu u Zagreb , stožerni dvojac to je odbio rječima kako HDZ RH treba doći u stolni hrvatski grad , budući da je ovdje ljepše vrijeme a i HDZ bolje stoji u BIH nego u Hrvatskoj.
Nakon toga Karamarko nije imao izbora.  Pa ga je Milijan dovezao u rodnu mu Hercegovinu…
Čović i Karamarko su razgovarali o aktualnim prilikama u BiH i Republici Hrvatskoj, te unaprjeđenju suradnje dviju sestrinskih stranaka u predstojećem razdoblju.
Čović je naglasio spremnost da HDZBIH kao stranka s rastućom popularnošću u BIH prenese svoja iskustva i znanja na stranačke infrastrukture  HDZ-a RH Tomislava Karamarka budući da Karamarkovim ljuduma to očito loše ide.
Karamarku je i prenešeno nezadovoljstvo dva HDZ-a u BIH postojećom legislativom u RH koja svakodnevno birokratski odjavljuje Hrvate iz BIH i praktički ih pred postojeći popis stanovništva etnički čisti te je zatraženo od njega da se HDZ RH aktivnije uključi u raspravu novog zakona o prebivalištu koji bi prekinuo dosadašnju praksu odjavljivanja Hrvata iz BIH , kao preduvjet za obavljanje bilo kakvog posla u RH.
Tomislav Karamarko je naglasio kako će HDZ Hrvatske i dalje davati punu potporu europskom putu BiH, te jačanju pozicije hrvatskog naroda, kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.
Pomozite Vi prvo sebi, dodao je Ljubić. I pozdravite nam Amerikanca majku mu /&%$## , dodao je ljutito Ljubić…
Koga? pitao je začuđeno Karamarko?
Jandrokovića Tomislave. Informiraj se malo. Predsjednik si ozbiljne stranke – dodao je Ljubić.
Za početak – radite na tome da nas prestanete iseljavati iz BIH dodao je Čović, dovodite se u situaciju da je trenutna lijeva Vlada u RH napravila daleko korisniji posao nego sve HDZ-ove vlade do sada, kada je u pitanju afirmacija hrvatskog pitanja u svijetu. Ako se ovako nastavi mi ćemo morati prekinuti svaku priču o sestrinskoj stranci.
Karamarko je nešto tio pojasniti ,  no  Mišo Relota,  pokazao je prstom prema vratima, povisivši ton:  “Sastanak je završen g. Karamarko”
Karamarko je izišao unatraške.
Ko u Sulejanu veličanstvenom.
Tajnica je otvorila vrata a na njima se ukazao Milijan Brkić kojem je uho bilo u visini ključaonice.
Napomena: Tekst je aktivistička intervencija. Naši su opet išli na noge u Zegej. I Karamarko je uglavnom pričao.