Srijeda, 17 srpnja, 2024

INZKO U SVOM – PILATOVSKOM – STILU Sramotno što odluka Ustavnog suda o Mostaru nije provedena šest godina

Must Read

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko ocijenio je danas u Sarajevu sramotnom činjenicu da odluka Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru nije provedena već šest godina.

– Mostarci su jedini građani u Europi koji nisu imali mogućnost da biraju prije četiri godine – izjavio je Inzko za Fenu, izrazivši nadu da će se to sada konačno dogoditi.

Činjenicu da odluka Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru nije implementirana već šest godina smatra sramotnom, istaknuvši da je to krivično djelo. Međutim, izrazio je zadovoljstvo jer je sada, poslije duge šutnje, došlo do reakcije bh. političara.

– Jučer je pet-šest političara dalo izjave – kazao je Inzko, dodavši da se nada kako će iz te debate izaći neko kompromisno rješenje koje mora biti u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH.

Nije se, pak, osvrtao na činjenicu da je upravo njegov prethodnik Paddy Ashdown zapravo ”zakuhao” problem Mostar na način da je nametnuo gradski Statut i izborna pravila čije je dijelove Ustavni sud kasnije poništio. Činjenica je i da se bh. političari sada bore s ”neredom” koji je u gradu na Neretvu isključiva odgovornost OHR-a.

Nepostoajnje dogovora o objavljivanju rezultata popisa stanovništva je više tematika za Europsku uniju, a ne za visokog predstavnika, kaže Inzko, ali  misli da svaka zemlja mora znati svoju statistiku.

– Kada iz Europske uniju budu došla pitanja, njih oko 5.000, jedno od prvih će biti koliki je broj stanovnika. Međutim, imamo još nekoliko tjedana za neki kompromis, tako da se možda i pronađe – zaključio je Inzko u izjavi za Fenu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -