Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

INZKO NIJE DOŠAO: Upriličen svečani defile ulicama Banja Luke

Must Read

Svečani defile povodom Dana Republike Srpske, 9. siječanja, upriličen je u središtu Banja Luke. Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske pozdravio je počasnu postrojbu MUP-a RS. Zapovjednik svečanog defilea Goran Amidžić je za početak i dozvolu obratio se Dodiku.

“Možete početi”, rekao je Dodik.

Središtem Bananja Luke prodegiliralo je oko 1.800 sudionika, izvještavaju “Nezavisne novine.

U svečanom defileu sudjelovao je prvi ešalon koji je formiran od policijskih službenika Specijalne antiterorističke jedinice, te drugi, treći i četvrti ešalon koji je formiran od policijskih službenika Jedinice za podršku policijskih uprava Banjaluka, Gradiška, Prijedor, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo i Foča.

Peti ešalon, formiran je od policijskih službenika čete Posebnih snaga policije policijskih uprava Banjaluke i Prijedora, a šesti, sedmi, osmi i deveti ešalon od kadeta 19. klase Policijske akademije.

U svečanom defileu sudjelovao je i ešalon braniteljske organizacije Republike Srpske, ešalon mješovite mirnodopske jedinice Veterana Republike Srpske, a u jednom stroju su očevi, sinovi i kćeri Republike Srpske.

Od Trga Republike do Trga Krajine defilirao je i ešalon Saveza ratnih vojnih invalida, studenti Republike Srpske koji su nosili veliku zastavu Republike Srpske, ešalon Republičke uprave civilne zaštite sa specijaliziranim postrojbama, ešalon profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, te predstavnici sportskih klubova, civilnih institucija, organizacija i udruženja.

Većina ulica u središtu Banja Luke bila je blokirana, a iz MUP-a RS apelirali su na građane da prate uputstva i da sa sobom ponesu jedan od identifikacijskih dokumenata.

Za sigurnost samo na Trgu Krajine brinulo je oko 700 policajaca./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -