Published On: Uto, sij 9th, 2018

Bošnjački zastupnici uputili novu apelaciju Ustavnom sudu u vezi s Danom RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da to što su Bošnjaci zatražili osporavanje Zakona o Danu Republike Srpske ne može i neće onemogućiti da 9. siječanj bude Dan Republike.

Dodik je danas novinarima u Banja Luci, komentirajući inicijativu koju su Ustavnom sudu BiH uputili bošnjački delegati u Vijeću naroda Republike Srpske u vezi s osporavanjem Zakona o Danu Republike, rekao da se narod na referendumu jasno izjasnio da 9. siječanj bude obilježavan kao Dan Republike.

“Ne vjerujemo u odluke Ustavnog suda BiH koji je politički i stvoren je da bi presuđivao Republici Srpskoj”, kazao je Dodik, prenosi Srna.

On je ocijenio da je ova inicijativa “njihova dnevna igra”.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska demokratski uređena zajednica, čiji su dio Bošnjaci.

“Republika Srpska jeste država srpskog naroda, ali i svih drugih, bez obzira na različitosti. Svi u njoj mogu živjeti slobodno i imaju sva demokratska prava”, dodao je Dodik.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je da je devet delegata iz Vijeća naroda Republike Srpske potpisalo inicijativu upućenu Ustavnom sudu BiH u vezi s osporavanjem (novog) Zakona o Danu Republike Srpske, odnosno 9. siječnja kao Dana Republike Srpske./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare