Published On: Mon, Apr 8th, 2019

Intervju s Tamarom Ćešić, odbojkašicom SOK-a Mostar

Mlada odbojkašica SOK-a Mostar ovaj vikend je zajedno sa svojom ekipom i dobivenom utakmicom osigurala svom klubu ulazak u Premijer ligu.
Tamarara Ćešić studentica je treće godine Odnosa s javnošću. Uz to što studira Tamara trenira odbojku, i ostvaruje iznimne uspjehe. Nešto više o njoj i njezinim uspjesima saznali smo iz razgovora s njom.

-Tamara, koliko dugo treniraš odbojku?
Odboju aktivno treniram već devet godina.

-Koja su najznačajnija takmičenja u kojima si sudjelovala?
Najznačajnija takmičenja u kojima sam sudjelovala su definitivno završnice prvenstva Bosne i Hercegovine u kojim sam sa svojim matičnim klubom ”BIMAL JEDINSTVO”, osvajala uvijekprva mjesta. Zatim, jedno od najznačajnijih takmičenja je Balkanijada na koju sam išla s Reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

-Kako uspijevaš organizirati svoje vrijeme s obzirom na to da i studiraš i treniraš?
Kada je riječ o studiranju, uvijek mi je na pameti da prvo trebam završiti fakultet, a poslije sve ostalo. Pronalazim vrijeme i za treninge i za utakmice jer sam tako navikla i moram priznati da slabo vremena imam za druge stvari, ali biti uspješan, osobito u području sporta podrazumijeva i dosta odricanja.

-Gdje se vidiš u budućnosti?
Vidim se kao PR menadžerica nekog sportskog kolektiv, a ujedno i da igram za neki veliki klub.

-Dobivaš li podršku od obitelji i prijatelja?
Podršku obitelji dobivam svakodnevno, čak i onda kad mi nije potrebn. Što se tiče prijatelja, moram priznati da sam okružena ljudima koje volim i koje sam sama birala. Podrška je tu.

-Jesi li zadovoljna svojim uspjesima?
Svojim uspjesima sam i više nego zadovoljna, ali uvijek može bolje.

-Koji je tvoj prvi klub?
Moj prvi klub za koji sam igrala bio je u gradu u kojemu sam rođena, to je klub ”BIMAL JEDINSTVO”. Tu sam naučila svoje prve odbojkaške korake i započela svoju karijeru.

-Gdje pronalaziš odmor?
Odmor pronalazim u glazbi, a isto tako mogu reći i u odbojci jer za mene odbojka nikad nije predstavljala umor.

-Kakvi su utisci poslije posljednje dobivene utakmice?
Nakon posljednje dobivene utakmice moram priznati da sam još pod utiscima. Bilo je lijepo pred punom dvoranom dobiti protivnika 3:O. Proslavile smo to na svoj način.

Ana Dragozet