Published On: Uto, stu 25th, 2014

Intervju s autoricom popularne Facebook stranice Muzej sjebanosti

Ako imate Facebook profil onda je veoma vjerojatno da ste barem jednom naišli na sliku sa šaljivim aforizmom iz naše svakodnevnice sa natpisom „May.“ Vrlo je isto vjerojatno da ste baš i vi podijelili jednu od ovih slika ili ste barem označili da vam se sviđa. Muzej sjebanosti ili kako u opisu stranice stoji „Samoživa vreća sjebanosti“ je Facebook stranica koja broji skoro 200 000 „lajkova“. No, ono što mnogi ne znaju jest da iza ove stranice stoji mlada Maida Ljubuškić iz Bugojna. Prijatelji je zovu Mej, za sebe kaže da obožava glazbu, Star Wars, tradicionalnu bosanskohercegovačku kuhinju, te se ne sudržava opsovati kada je to potrebno. Sa Maidom smo razgovarali o njenom životu, o tome kako se odlučila početi ovu stranicu, te što je inspirira.
Kako ste došli na ideju da pokrenete ovakvu Facebook stranicu?
Sve je zapravo krenulo na nagovor meni dragih ljudi i danas ova stranica predstavlja moj bijeg, moj bijeg od realnosti. To je stranica na kojoj svakodnevno pišem svoje misli koje kipe i puštam posjetitelje da uđu. Ispunjava me na način na koji me ispunjava i glazba.
Što vas inspirira za nove aforizme?
Kako već uobičavam reći, ja nemam inspiracije, ja sam iz Bosne. Jednom riječju, sve. Muzej je moj nekakav alat za kritičko i duhovito osvještavanje naše svakodnevnice i sjebanog društva.
U vrlo kratkom roku stranicu je postigla veliku popularnost. Trenutno je okupila skoro 200 000 ljudi. Je li vas iznenadio uspjeh?
Posjetitelji Muzeja od samog otvaranje ostavljaju pozitivne komentare iz svih dijelova bivše Jugoslavije. Iznenađena sam naravno uspjehom i jako, jako, jako sam sretna kada ljudima izmamim osmijeh na lice.
Što je ono što po vama upravo privlači ljude na ovu stranicu?
Sjebanost (smijeh). Svi smo mi sjebani, samo su neki sjebaniji od drugih. Meni sjebanost predstavlja permanentnu želju za istraživanjem, kompiliranjem osjećaja, djelovanja i ideja. Ja sam pronašla udobnost u sjebanosti.
Kakve su planovi za budućnost ove stranice?
Svi moji planovi umru u momentu kada zavirim u frižider.
Link na stranicu: https://www.facebook.com/pages/muzej-sjebanosti/479584942141853
Pogled.ba