Subota, 15 lipnja, 2024

Igor Radojičić na Twitteru: Ne znam zašto bi netko sastančio s Lagumdžijom, on je sve razvalio!

Must Read

Igor Radojičić, potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske na društvenoj mreži Twitter komentirao je sastanak Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP BiH i Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a

“Ne znam čemu uopće cjelodnevno sastančenje s Lagumdžijom kad je isti sve razvalio u zadnje dvije godine. I tko mu još može vjerovati”, napisao je Radojičić na svom Twitter profilu.

Podsjećamo, jučer je u Laktašima održan sastanak izmeđe predstavnika SNSD-a i SDP-a koji je završio bez zaključaka.

-Imamo jako veliki broj neefikasnih institucija. Ne radi se više o tome na kojoj su oni razini, ali su postale same sebi svrha i nikome ne odgovaraju. Najveća odgovornost je na SNSD-u i SDP-u, koji imaju najveći broj zastupnika, da to promjene i da damo poticaj novom početku, makar ove dvije godine koliko imamo pred sobom, rekao je Lagumdžija.

Mišljenja je da treba napraviti jednu konzistetnu, cjelovitu, strukturu, koja podrazumijeva i Vijeće ministara i entitetske vlade koje rade i koje su suglasne oko nekoliko konkretnih projekata.

Iako je i sam rekao da zvuči čudno da su o tome razgovarali pet i pol sati, ali, precizirao je, najviše riječi je upravo bilo o tome kako da zaštite domaće gospodarstvo, budući da će prilivi u proračune već naredne godine biti znatno manji zbog recesije.

-Razgovarali smo o tome kako stvarati drugačiji poslovni ambijent, jer tko god sutra bude vlast, ukoliko gospodarstvo ne krene ozbiljnijim koracima naprijed, nijedna vlast nema nikakve šanse, već samo da bude pljuvana od vlastitog naroda. Ja nisam zainteresiran, ali ni Dodik, da budemo vlast koja će biti neučinkovita i koja će stalno biti pred negativnim sudom javnosti, kategoričan je predsjednik SDPBiH.

On kaže da ovo što se posljednih godina događalo u BiH, pa i posljednjih nekoliko mjeseci zbog lokalnih izbora, „ne vodi zemlju nigdje“.

-Potpuno je nevažno hoće li netko biti ovaj ili onaj ministar, ako ta osoba nema političko suglasje u široj političkoj koaliciji o tome što nam je činiti, naglasio je Lagumdžija.

Iznio je stav da je atmosfera na današnjem sastanku SNSD-a i SDPBIH bila dobra i otvorena te da postoji svijest da se stvari u BiH moraju promijeniti.

-A promjena je i da dođe SDA umjesto nas. Na bolje ili lošije, to ćemo vidjeti, ali SDPBiH je spreman da podjeli odgovornost, posao i zajedničke ciljeve koji su realni u datim okolnostima s SNSD-om, SDS-om, HDZ-om i SBB-om. Spremni smo, ali samo ako znamo što smo se dogovorili, a ne da se u naredne dvije godine svađamo oko toga što smo se dogovorili ili što ćemo se dogovoriti, ponovio je on.

U SNSD-ovom izaslanstvu su bili Milorad Dodik, kao i visoki dužnosnici Nebojša Radmanović, Aleksandar Džombić, Nikola Špirić, Staša Košarac, Željka Cvijanović i Milorad Živković.

U izaslanstvu SDP-a su bili Zlatko Lagumdžija, Nermin Nikšić, Denis Bećirović, Saša Magazinović, Damir Hadžić i Lidija Korać.( Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -