Published On: Čet, pro 3rd, 2020

OVO SA SLIKE NE SHVAĆA JEDNU STVAR: Hrvati i Srbi su ljudska bića. Što znači da su i politička bića. I da imaju dostojanstvo, koje ima svoje granice

Ono  kaže da je  ostalo šokirano što ga je Dodik nazvao monstrumom. Ono je, takorekuć, uvrijeđeno.

Kad si tolike godine omiljena ličnost Sarajeva i kad ti se iz dana u dan tepa kako si hrabar i kako hrabro vodiš politike protiv fašizma, braneći antifašizme Rasima Delića, KSM-a i Nasera Orića, kad jedeš burek, onaj pravi baščaršijski  i kad znaš da su jedini pravi ćevapi sarajevki , čovjek postane autarkičan, stvori nekakav svoj simulakrum pravednosti, osjećaj bezgrešnosti.

Inzko godinama na Hrvate i Srbe gleda kroz mikroskop hairli medija. Propagande kakve se ne bi ni Goebbels postidio. Jedni su genocidni , drugi su UZP a treći su se samo branili.

I nekako se to monstruozno dvonožno blebetalo naviklo osjećaju bezgrešnosti.

Kao da smo zaboravili na nasilne smjene Hrvata i Srba  radi najmanje pogreške i istovremene šutnje, Inzkove šutnje,  na brutalne najave bošnjačkih lidera na rušenje Daytona.

Kao da smo zaboravili da je nogama i rukama branio Lijanovićev kriminal. Govoreći da ga se ne smije privoditi pred kamerama, da je to poniženje i da tek treba dokazati kupovinu glasova.

Kao da smo zaboravili da je tvrdio da vehabije nisu opasnost za Europu, i nakon terorističkih pohoda u BIH, nakon Anđelića, nakon svega. Još davne 2012. Ako Europa mrzi nas, zašto ne poštuje sebe. Nije li zbog njegove pogrešne procjene do sada ubijeno na desetke građana Europe?

Kao da smo zaboravili da je sukreirao najgoru vladu u povijesti FBIH koja je uspješno obavila zadatak pljačke Aluminija, Eroneta, EPHZHB-a. Vladu Platforme. Vladu ustaša i džihadista.

Kao da baš nismo ljudi. Kao da trebamo biti jazavci koji će i dalje trpjeti ovog bošnjačkog nacionalistu.

I kad se sve sabere, svo zlo koje je načinio on i njegov ured Hrvatima, i ono što je uradio Srbima, i kad se uz sve to sabere sve što nije učinio Bošnjacima, baš kao i Haaški sud, koji je presudio dvjema vojskama a za treću se proglasio nenadležnim, on, monstrum iz Štajerske, to političko smeće, hvali se Čovićevim pristojnim dopisom i ljut je na Dodika.

Iako da je pošten trebao je reći: Razumijem Dodika, al što je Hrvatima , pa tek sam njih koštao. Ne razumijem njihovu toleranciju. Previše je ovo, čak i za mene.

Unatoč svemu, on uvjeren da je bio pravedan, iako je bio samo i ostao samo politički erdoganist, on i dalje očekuje respekt. Kojeg li tužnog lika.

Ne postoji omraženiji čovjek na tlu BIH. Ne postoji čovjek kojeg je BIH više prezirala u svojoj povijesti. A vole ga tek one snage koje su u ratu 90-ih ratovale skupa s Bin Ladenom, protiv Bosanaca i Hercegovaca. Ironično danas su se prozvali bosanskim snagama, u ratu su se zvali Prostorom Džihada. Pa su se tog termina nekako zastidjeli. Kao i mnogo termina do sada.

I OHR bi to morao znati.

Ne postoji čovjek koji je u povijesti BIH više tretirao Hrvate i Srbe kao pokusne životinjice od Inzka. Benjamin Kallay za njegaje mala maca.

I OHR bi , zbog sigurnosti tog malog džihadističkog monstruma trebao razmisliti da ga povuče negdje na Bliski Istok. Ne u Austriju.

Mi naime više nismo sigurno da on sutra neće bombom, ili jataganom udariti na slučajnog austrijskog prolaznika.

A ako bude sreće, ili nebeske pravednosti,  slučajni boanski vehabija, slučajno će prolazeći sutra Austrijom, udariti baš na njega. Makar skuterom. Ili šamarom. Svejedno.

Ponavljamo: Nikada otkada je tu, Inzko nije dao izjavu kojom bi razljutio političko Sarajevo. Odšutio je javna klanjanja o državnom trošku zločincu Rasimu Deliću. Čovjeku koji je bio trener najvećem broju napadača na WTC.

I onda se čudi kad ga netko iz BIH nazove monstrumom. Inzko doista jeste politički monstrum. Kustos Prostora džihada. Visoki predstavnik interesa arapskih petrodolara u Bosni. Naprosto je nevjerojatno povjerovati da netko tko je u Austriji izgradio karijeru na pravima malobrojnijih, (prava slovenske manjine) u BiH zgrće milijune n potpori šovinističkim politikama  brojnijih. Premda je upoznat s kime su ugovore potpisivali 90-ih, što su u BIH posijali i kakvoj se budućnosti BIH vesele.

Pametnome dosta.

RAVNOPRAVNOST U BIH: Hrvatske i srpske obitelji u FBIH kojma je Armija BIH pobila djecu plaćaju Komšića da ih podsjeća na traumu. Da ih vrijeđa.