Published On: Ned, lis 21st, 2012

Bebek: Bregovića smo doveli sa brda

Željko Bebek, koji je najveću slavu postigao sedamdesetih godina kao pjevač “Bijelog dugmeta”, gostujući u emsiji “Portret” na televiziji CMC pričao je o dolasku Gorana Bregovića u ovu kultnu skupinu. Bebek nije propustio priliku da podsjeti da je je zahvaljujući njemu Bregović postao član legendarnog sastava.

– Onda smo postali zadovoljni kad smo uzeli bas gitaristu s obronaka Trebevića, bio je to Goran Bregović. Uvijek smo govorili da smo ga s brda doveli u centar grada, takav bend je on tada mogao samo sanjati – izjavio je Bebek.

Pored nekadašnjeg kolege, pjevač je pričao i svom djetinjstvu, kao io odnosu tadašnjeg komunističkog režima prema glazbenicima. tvrdeći da se njihov veliki utjecaj na omladinu nije dopao Titu.

– Iako smo imali dogovoren nastup za Novu godinu za ogroman novac, Tito je poželio da čuje “Bijelo dugme”. Prespavali smo u Hrvatskom narodnom kazalištu iz sigurnosnih razloga, izveli par pjesama i Tito je samo odmahnuo rukom. Poslije toga smo išli na radne akcije, pa sad vi procijenite – kroz osmjeh je ispručao Bebek kako je izgledalo pjevati za prvog čovjeka Jugoslavije.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare