Subota, 22 lipnja, 2024

Igor Crnadak: Izjava Ruže Tomašić je fašistička

Must Read

MINISTAR vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak nazvao je “fašističkom” izjavu hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić o Srbima u Hrvatskoj izrazivši istodobno najoštriju osudu tog istupa.

U priopćenju, koje je u srijedu medijima dostavljeno iz sjedišta Ministarstva vanjskih poslova BiH u Sarajevu, stoji kako ministar Crnadak drži da je Tomašić svojom izjavom prijetila Srbima i vrijeđala ih kao narod.

“Riječ je o fašističkoj izjavi kojom se jedan narod označava prljavim i kojom se ljudima prijeti samo zato što ne pripadaju jednom narodu”, stoji u izjavi Crnadka, koji je ujedno visoki dužnosnik Partije demokratskog progresa (PDP), čiji je lider aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Ministar vanjskih poslova BiH drži da su stajališta hrvatske eurozastupnice ne samo šovinistička i uvredljiva, nego ujedno nanose ogromnu štetu europskoj ideji i procesu pomirenja u regiji.

“Posebice je opasno to što je Tomašić zastupnica u Europskom parlamentu, a ovakvi komentari samo potiču euroskeptike i protivnike pozitivnih procesa”, stoji u izjavi šefa bosanskohercegovačke diplomacije.

Crnadak je izrazio uvjerenje kako će službene politike država zapadnog Balkana, uključujući Hrvatsku, te svih ostalih članica Europske unije biti snažnije od “mračne i prevladane politike” koju zastupa Ruža Tomašić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -