I DOK RAK ŠUTI I NE KAŽNJAVA: Radio slobodnoj Europi ukazao se proustaški konzul

Regulatorna agencija za medije strogo kažnjava govor mržnje u elektronskim medijiima. Radio Slobodna Europa prije nekoliko  dana radeći “profesionalno” emisiju u koju je pozvala samo sumišljenike, koji se protive Šušnjarevom imenovanju za generalnog konzula u Čikago, uvod u emisiju započela je brutalnom klevetom kako u Čikagu “pročetničkog konzula zamjenjuje proustaški konzul”.

Radio Slobodna Europa dobiva ogromne grantove novca od stranih fondacija. Navodno se u svim zemljama bori za demokratizaciju društava u kojima djeluje.

Iako novinari tog radija jako dobro znaju da su na Poskoku, redovno napadani svi elementi ustašofilije i nacizma, iako znaju da je Poskok jedini medij u BIH na kojem se otvoreno pisalo i objavljivalo materijale o ustaškim elementima u Vladi Emira Suljagića, Zvonke Jurišića, Jerke Lijanovića i Zlatka Lagumdžije, Vladi Platforme, novinarki RSE-a nije nipošto zasmetalo da tako notornu laž, ubaci u prilog emisije.

O ustašizaciji Vlade Platforme RSE nikada nije objavio niti slova.

Poslušajte audio snimku iste:


Voice Recorder >>

u nastavku:

Video snimka portreta Ante Pavelića, kao i snimka ustaške biste, snimljena u uredu koalicijskog partnera Emira Suljagića, koju je jedinu objavio Poskok, kao i bistu iz ureda HSP-a a  koju Suljagić nikada nije niti će komentirati , kojeg zbog tog RSE , i “uglednici” nikada nisu niti će napasti.

Umjesto toga objavljuju se jednostrani prilozi, novinarka Dženana Karabegović poziva samo istomišljenike, iako navodno ima regularnu diplomu novinarstva, a portal, i osobu koja je uporno pisala protiv ustaštva proziva ustašofilnim. To je taj Radio Porobljena Anadolija  iz Istočnog Mostara. Nekada Slobodna. Danas sramotna. Kao da smo se vratili u komunizam.