Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

HUTBA ISMETA EF. SPAHIĆA U CAREVOJ DŽAMIJI: Umjesto ‘države za čovjeka’, mi dobismo ‘državu za kontejner’

Must Read

Zamjenik reisu-l-uleme hafiz Ismet ef. SpahićZamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) hadži hafiz Ismet ef. Spahić u narodu poznat i kao Cerić Mali, održao je danas hutbu u Carevoj džamiji (šta mislite kojeg “patriotskog” Cara?)u Sarajevu odakle je vjernicima, uprkos preporuci IZ da se vjerski službenici drže dalje od politike, poslao poruke protiv SDP-a

Govoreći o ramazanu, hafiz Spahić je, između ostalog, istakao kako ovaj sveti mjesec “kod nas treba izgraditi vjeru”. Naglasio je da je dunjaluk uzburkano more  i da se “bez dobrih lađa ne može preći”.

“Bošnjacima nikada nije bila potrebnija čvrsta vjera kao sada. Vidite, braćo moja, da se sa nama igraju kao mačka s mišom. Malo ga pusti, pa ga opet udari šapom. S nama se i međunarodna zajednica, pa i naši političari igraju kao mačka s mišom. Zato nam je potrebna vjera, čvrsta vjera. Zahvaljujući toj vjeri Allah dž. š prima dove prije nego dignete ruke, i daje izlaz iz ove situacije. A nama treba izlaz iz ove situacije”, kazao je hafiz Spahić.

Nadalje, on se u svojoj hutbi osvrnuo i na poteze aktuelne vlasti u Bosni i Hercegovini.

“Mi smo imali parolu “država za čovjeka”, a ta parola se pretvorila u “državu za kontejner”. Naš čovjek sada ruje po kontejneru. Oni koji danas upravljaju, imali su tu parolu “država za čovjeka”, a doveli su do toga da čovjek ruje po kontejneru. Jedino čvrsta vjera može dati izlaz i opskrbu odakle se i ne nadamo. Ko bude čvrsto vjerovao, dat će mu Allah dž. š. izlaz iz svake situacije”, poručio je hafiz Spahić.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -