Published On: Sub, srp 28th, 2012

HUTBA ISMETA EF. SPAHIĆA U CAREVOJ DŽAMIJI: Umjesto ‘države za čovjeka’, mi dobismo ‘državu za kontejner’

Zamjenik reisu-l-uleme hafiz Ismet ef. SpahićZamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) hadži hafiz Ismet ef. Spahić u narodu poznat i kao Cerić Mali, održao je danas hutbu u Carevoj džamiji (šta mislite kojeg “patriotskog” Cara?)u Sarajevu odakle je vjernicima, uprkos preporuci IZ da se vjerski službenici drže dalje od politike, poslao poruke protiv SDP-a

Govoreći o ramazanu, hafiz Spahić je, između ostalog, istakao kako ovaj sveti mjesec “kod nas treba izgraditi vjeru”. Naglasio je da je dunjaluk uzburkano more  i da se “bez dobrih lađa ne može preći”.

“Bošnjacima nikada nije bila potrebnija čvrsta vjera kao sada. Vidite, braćo moja, da se sa nama igraju kao mačka s mišom. Malo ga pusti, pa ga opet udari šapom. S nama se i međunarodna zajednica, pa i naši političari igraju kao mačka s mišom. Zato nam je potrebna vjera, čvrsta vjera. Zahvaljujući toj vjeri Allah dž. š prima dove prije nego dignete ruke, i daje izlaz iz ove situacije. A nama treba izlaz iz ove situacije”, kazao je hafiz Spahić.

Nadalje, on se u svojoj hutbi osvrnuo i na poteze aktuelne vlasti u Bosni i Hercegovini.

“Mi smo imali parolu “država za čovjeka”, a ta parola se pretvorila u “državu za kontejner”. Naš čovjek sada ruje po kontejneru. Oni koji danas upravljaju, imali su tu parolu “država za čovjeka”, a doveli su do toga da čovjek ruje po kontejneru. Jedino čvrsta vjera može dati izlaz i opskrbu odakle se i ne nadamo. Ko bude čvrsto vjerovao, dat će mu Allah dž. š. izlaz iz svake situacije”, poručio je hafiz Spahić.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare