Četvrtak, 18 srpnja, 2024

HUMOR KAO GRIJEH? HRT ukinuo odličnu i jedinu satiričnu emisiju

Must Read

HRT UKINUO 'MONTIRANI PROCES' ZBOG 'RASPIRIVANJA VJERSKE I NACIONALNE NETRPELJIVOSTI'! Na raspored stavili dokumentarac o Papinoj Švicarskoj gardi

HRT prestaje prikazivati emisiju ‘Montirani proces’. U svom priopćenju poslanom u večernjim satima, točnije samo sat vremena prije nego li je ekipa iz News bara trebala započeti snimanje nove emisije, HRT je medijima, ali ne i autorima ‘Montiranog procesa’ najavio kako emisije neće biti. Umjesto nje, u nedjelju je u tom terminu na rasporedu dokumentarni film ‘Iz svakodnevice Papine Švicarske garde’.

– HRT je na svom programskom kolegiju donio odluku da se u nedjelju neće emitirati emisija ‘Montirani proces’, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom. Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na HRT-u i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima HRT-a, te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti – stoji u priopćenju HRT-a u kojem se dodaje kako Programsko vodstvo smatra da bi svaki javni medijski servis u svijetu ovakav sadržaj ocijenio neprimjerenim i uvredljivim te ga odbacio.

https://www.youtube.com/watch?v=e_wQzc0CVEQ

– Čudi me ovakva odluka, jer naše emisije bile su izvrsne, a ove nedjelje na programu je trebala biti najbolja dosad. Boris Miletić trebao nam je objasniti zašto se Istra odcijepila od Hrvatske, imali smo analitičku temu o uvijek aktualnoj reformi školstva iz srednjeg vijeka, židovskom planu uništenja svijeta, te niz skečeva s našim omiljenim likovima Tomislavom, Kolindom i Timom – kaže Vlado Lucić iz ‘Montiranog procesa’ koji ističe kako mu nitko s HRT-a nije ukazao na manjkavosti u dosadašnjem radu.

– U ponedjeljak nam je Ružica Renić Andrijanić, v. d. urednice HTV 1, kazala kako ima opasku na naš rad, ali unatoč našim nastojanjima nije nam otkrila na što točno misli – kaže Lucić koji ističe kako mu ova odluka nije neočekivana s obzirom na ono što se zadnjih dana zbiva na HRT-u.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -