Published On: Uto, lis 30th, 2012

HSS VRAĆA JEDNU OPĆINU: Gradonačelnik Brčkog bit će Hrvat!

Predsjednik HSS-a Brčko distrikta Ivan Krndelj kazao je kako više nema dvojbe da će budući gradonačelnik Brčko distrikta biti iz reda hrvatskog naroda, što je potpisanim Sporazumom potvrdila i većina skupštinskih zastupnika.

“Ja ne sumnjam da će budući gradonačelnik Brčko distrikta biti Hrvat. HSS i HDZ formirali su postizborni blok i nastupamo zajednički oko formiranja buduće izvršne i zakonodavne vlasti u Brčko distriktu.

Sinoć smo potpisali Sporazum sa SDA-om, SBiH-om, SNSD-om, SDS-om i neovisnim zastupnikomĆazimom Dačajem, od kojih smo dobili podršku”, kazao je Krndelj u izjavi za Fenu.

“Već godinama mi tražimo, bilo kroz izmjenu Statuta ili  na ovaj način kroz neposredne izbore, da Hrvat bude gradonačelnik. Očekujemo da oni koji deklarativno govore o jednakopravnosti to pretoče i u djelo i podrže naš zahtjev.

Do sada nismo naišli na otpor naspram našeg zahtjeva za jednakopravnošću, izuzev kod SDP-a i SBB-a, gdje je eksplicite rečeno da je to mjesto bošnjačko i da oni ne mogu ostupiti od tog cilja”, istaknuo je Krndelj, dodavši kako se nada da bi u nastavku razgovora SDP mogao promijeniti svoj stav.

“SDP je uvijek bio naš partner i to je multietnička stranka, kojoj je svejedno iz kojeg će naroda biti gradonačelnik. Vidimo da i na državnoj razini nemaju rezerve da Hrvat bude član predsjedništva BiH, pa stoga ne očekujem od njih osporavanje da Hrvat bude gradonačelnik u Brčkom”, zaključio je Krndelj.(Dnevnik.ba/F)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare