Subota, 13 srpnja, 2024

HSS VRAĆA JEDNU OPĆINU: Gradonačelnik Brčkog bit će Hrvat!

Must Read

Predsjednik HSS-a Brčko distrikta Ivan Krndelj kazao je kako više nema dvojbe da će budući gradonačelnik Brčko distrikta biti iz reda hrvatskog naroda, što je potpisanim Sporazumom potvrdila i većina skupštinskih zastupnika.

“Ja ne sumnjam da će budući gradonačelnik Brčko distrikta biti Hrvat. HSS i HDZ formirali su postizborni blok i nastupamo zajednički oko formiranja buduće izvršne i zakonodavne vlasti u Brčko distriktu.

Sinoć smo potpisali Sporazum sa SDA-om, SBiH-om, SNSD-om, SDS-om i neovisnim zastupnikomĆazimom Dačajem, od kojih smo dobili podršku”, kazao je Krndelj u izjavi za Fenu.

“Već godinama mi tražimo, bilo kroz izmjenu Statuta ili  na ovaj način kroz neposredne izbore, da Hrvat bude gradonačelnik. Očekujemo da oni koji deklarativno govore o jednakopravnosti to pretoče i u djelo i podrže naš zahtjev.

Do sada nismo naišli na otpor naspram našeg zahtjeva za jednakopravnošću, izuzev kod SDP-a i SBB-a, gdje je eksplicite rečeno da je to mjesto bošnjačko i da oni ne mogu ostupiti od tog cilja”, istaknuo je Krndelj, dodavši kako se nada da bi u nastavku razgovora SDP mogao promijeniti svoj stav.

“SDP je uvijek bio naš partner i to je multietnička stranka, kojoj je svejedno iz kojeg će naroda biti gradonačelnik. Vidimo da i na državnoj razini nemaju rezerve da Hrvat bude član predsjedništva BiH, pa stoga ne očekujem od njih osporavanje da Hrvat bude gradonačelnik u Brčkom”, zaključio je Krndelj.(Dnevnik.ba/F)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -