Utorak, 28 svibnja, 2024

HSS najoštrije osuđuje način dodjele 80 vozila stopostotnim ratnim vojnim invalidima

Must Read

HSS najoštrije osuđuje način dodjele 80 vozila stopostotnim ratnim vojnim invalidima prve skupine, koja dodjeljuje federalno Ministarstvo branitelja koje, iako bi trebalo biti ministarstvo pripadnika Armije BiH i HVO-a, sustavno provodi segregaciju pripadnika bivše hrvatske vojne komponente.

Naime od 80 vozila „ford focus wagon“ čak 5 vozila ide u ruke Hrvata a samo 75 u ruke Bošnjaka.

HVO je tijekom Domovinskog rata funkcionirao sukladno Zakonu o Obrani Hrvatske Republike Herceg – Bosne i Zakonu o službi o oružanim snagama Hrvatske Republike Herceg – Bosne i kao takav potpuno organizirano, svojevoljno i ravnopravno, sukladno Daytonskom sporazumu,  ušao u vojsku Federacije kao jedna od dvije sastavnice i to ona bolja što smo u Domovinskom ratu i dokazali.

Sukladno Daytonskom sporazumu omjer pripadnika vojske Federacije i raspodjela sredstava između branitelja iz bivše vojne komponente HVO-a i bivše vojne komponente A BiH se ima rasporediti u omjeru 1 : 2,3.

U slučaju dodijele ovih vozila omjer raspodjele je 1:16 što je razvidno kršenje Sporazuma.

Ovo također nije prvi slučaj brutalne segregacije Hrvata i bivših pripadnika HVO-a prigodom dodijele vozila ukoliko imamo u vidu kako je isto ministarstvo krajem 2008.godine, u vrijeme ministra Zahida Crnkića dodijelilo 150 škoda octavia od kojih je čak 12 vozila išlo u ruke hrvatskih ratnih stradalnika. Tada je HSS upozoravao kako je omjer raspodjele 1 : 12,5 te kako hrvatske stranke to više nikada ne smiju dozvoliti a trenutačni ministar Helez je taj omjer dodatno podigao u korist bošnjaka a hrvatske stranke i dalje šute.

Gromoglasna šutnja hrvatskih stranaka je već mjesecima dok inspektorat Federalnog ministarstva branitelja krivotvori povijest tako da pripadnicima HVO-a , bivšim zatočenicima muslimanskih logora, oduzima status logoraša i mijenja potvrde o okolnostima stradavanja što je suprotno izvješćima i Odluci Međunarodnog crvenog križa.

Zbog ovakvog načina raspodjele vozila HSS ne iznenađuje šutnja ministara u nelegalnoj federalnoj Vladi, Čambera i Krajine jer su već dovoljno puta dokazali kako vrijedno dižu rukice za sve što Zukan Helez predloži.

Očekivana je i šutnja stožernog HDZ BiH i podstožernog HDZ-a sa nekakvim brojkama u nazivu.
I stožerni i podstožerni HDZ se još uvijek nadaju mrvicama (foteljama) koje bi mogle pasti pred njih sa SDP-ovog stola.

Iznenađujuća je šutnja od Visokog predstavnika ustoličenog, bošnjačkim glasovima izabranog, predsjednika Federacije i generala HVO-a Živka Budimira koji niti jednom riječju nije reagirao na ovu brutalnu segregaciju svojih suboraca. Generala koji je nekada poručivao „Neću izdat ja“ i koji je ponovo izdao svoje suborce.

HSS poziva sve branitelje i sve Hrvate da kroz stranke sa hrvatskim predznakom kojih su članovi naprave pritisak na vodstva svojih stranaka kako bi nakon idućih Općih izbora na čelo Federalnog ministarstva branitelja konačno došao Hrvat pošto nigdje ne stoji kako to ministarstvo mora voditi Bošnjak.

Ovo je očito jedini način da rečeno ministarstvo postane ministarstvo svih branitelja i da se očuva dignitet bivših pripadnika HVO-a, priopćeno je iz HSS-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -