Utorak, 25 lipnja, 2024

Budimir, Jurišić i ekipa konačno nestaju sa političke scene

Must Read

Iako se nakon posljednjeg izbornog sabora HSP-a BiH na kojem se vidio pravi omjer snaga Jurišić-Budimir činilo da je turbulencijama u ovoj stranci došao kraj, najnovije izjave Živka Budimira pokazuju da u HSP-u BiH i dalje postoji više struja.

“Uvjeren sam kako su uvjeti za sazivanje izvanrednog sabora stvoreni te kako će na idućoj sjednici Glavnog stana sabor biti i sazvan”, izjavio je u intervjuu za ‘Oslobođenje’ Živko Budimir, predsjednik FBiH i član predsjedništva HSP-a BiH. Nadalje navodi: “Danas imamo jasan, čvrst i odlučan stav značajnog broja dužnosnika stranke, koji predstavljaju vrh stranke, i to dr. Josip Perić, zamjenik Jurišića i izaslanik u Domu naroda FBiH, ministri Ante Krajina i Vjeko Čamber, zastupnik u Zastupničkom domu FBiH Željko Asić, koji je i dopredsjednik Glavnog stana, izaslanik u Domu naroda BiH Stjepan Krešić, dopredsjednik i tajnik Glavnog stana Ivica Gudeljević i Vili Terek, predsjednik Mladeži Ivica Skočibušić, te ja kao dopredsjednik stranke i predsjednik Federacije BiH. Dakle, svi predstavnici HSP-a BiH na entitetskoj i državnoj razini, osim federalnog zastupnika Stanka Primorca Ćane, potpisnici su dokumenta kojim se traži ostavka Zvonke Jurišića s pozicije predsjednika HSP-a BiH”. Međutim, Budimir ovdje zaboravlja na Žarka Pavlovića koji je ujedno i predsjednik Glavnog stana, te na Petra Milića, istaknutog člana HSP-a BiH. Iz svega ovog da se iščitati kako je Budimir ostao dosljedan u svojoj namjeri da s mjesta predsjednika HSP-a BiH smijeni Zvonku Jurišića, pod čijim je vodstvom ova stranka postala parlamentarna.

Prebacivanje loptica

Naime, Budimir je pred posljednji sabor HSP-a BiH održan u studenome 2011. godine najavljivao svoju kandidaturu za preuzimanje vodstva stranke, međutim na saboru nije uspio dobiti niti podršku za mjesto predsjednika Glavnog stana jer ga je u toj utrci s velikim vodstvom pretekao Žarko Pavlović. Zvonko Jurišić je na ovom saboru dobio jednoglasnu podršku svih 400 prisutnih članova na mjesto predsjednika HSP-a BiH. Iako je upravo on taj koji svojim postupcima dovodi do turbulencija u stranci, Budimir za to krivi Jurišića: “Očito je da Zvonko Jurišić ima pakt sa Zlatkom Lagumdžijom.

Zbog tog pakta, on je spreman izdati sve članove i simpatizere HSP-a BiH i dovesti stranku do uništenja. Uništavanje stranke zarad sujete i osobnih interesa već je viđeno u HSP-u u Hrvatskoj kada je Đapić spašavajući sebe, “potopio HSP”. Osobno sam se nadao da Jurišić neće počiniti istu pogrešku te kako će shvatiti da upravo on svojim postupcima nanosi najviše štete stranci te da je njegov podanički odnos prema Lagumdžiji i SDP-u u proteklu godinu gotovo uništio HSP. S obzirom na to da Jurišić najbolje razumije medicinski rječnik, ja bih to komentirao na sljedeći način: “Virus Đapić mutirao na Jurišiću”, ističe u ovom intervjuu Budimir.. Zanimljivo je Budimirovo komentiranje “pakta Jurišić-Lagumdžija” ako se zna da je upravo on nakon posljednjih parlamentarnih izbora otvorio vrata HSP-u kod SDP-a.

Tomislavgradska ekipa “kako vjetar puše”

Uz struje Zvonke Jurišića i Živka Budimira u HSP-u BiH postoji i ona “odlučujuća struja”, koju vodi Josip Perić. Upravo su članovi koji su pod Perićevom palicom presudni kada je u pitanju održavanje stabilnosti u ovoj stranci. Međutim, u posljednjih godinu dana niti Jurišić niti Budimir nisu sigurni čije boje u kojem trenutku brani tomislavgradska ekipa. Podsjetimo, pred posljednji sabor Perić je oštro bio protiv Jurišića, na saboru je glasao za njega, sada je on ponovno spreman preuzeti vodstvo HSP-a zajedno s Budimirom.

(www.vecernji.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -