Published On: Uto, pro 21st, 2021

HSPF: “Osuđujemo novu sarajevsku hajku na prof. Vlaisavljević”


Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) oštro osuđuje najnoviju hajku i govor mržnje organiziran od strane dijela sarajevskih medija, a čija je žrtva profesorica Sanja Vlaisavljević, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HSPF-a ističu da se profesorica Vlaisavljević u jednoj kolumni kritički osvrnula na sramotan istup sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić po pitanju prijetnji katoličkoj obitelji ususret Božiću.

Po ustaljenoj praksi, dio sarajevskih šovinističkih medija je iskoristio i ovu priliku za poticanje virtualnog kamenovanja nepoćudnih pojedinaca koji ne štuju dogme većinskoga nacionalizma, dodaje se u priopćenju HSPF-a.

Iz spomenute studentske udruge dodaju da su plasirani neistiniti i bombastični naslovi nadopunjeni tendencioznim tekstom čiji je isključivi cilj poticanje mržnje i verbalnog nasilja prema neistomišljenicima.

-Mete ovakvih progona su redovito nebošnjaci u gotovo potpuno etnički očišćenom Sarajevu, a ovakvi šovinistički napadi samo pogoršavaju ionako nezahvalnu poziciju manjina u dominantno bošnjačkom Sarajevu, istaknuto je.

HSPF napominje da se još jednom sarajevski medijski prostor dijeli na “pravovjernike” i “heretike”.

-Tako se sarajevski medijski prostor, nažalost, još jednom potvrdio kao prostor neslobode unutar kojega nacionalistički “pravovjernici” stavljaju metu na čelo “hereticima” koji se drznu autonomno promišljati i javno iznositi stavove koji se kose s temeljnim postavkama velikobošnjačkog nacionalizma, stoji u priopćenju HSPF-a.

Iz HSPF-a upozoravaju kako je krajnje vrijeme da se prestane s kontinuiranim šikaniranjem manjinskih zajednica na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, a koje se danas ponajviše osjeća u Sarajevu.

“Pozivamo sve medije u BiH da se ponašaju odgovorno i ne sudjeluju u šovinističkim spletkama čiji je cilj ostvarivanje jednoumlja te sprječavanje slobode i pluralizma mišljenja. Nužno je osigurati osnovne pretpostavke svakog demokratskog društva, a to je povrh svega pravo svakog pojedinca da slobodno izražava svoje stavove, bez opasnosti da će biti žrtva verbalnog nasilja i mrzilačkog progona”, zaključeno je u priopćenju HSPF-a.

Podsjećamo, hajka na profesoricu Vlaisavljević krenula je nakon što je fragmente iz njene kolumne za Hrvatski Medijski Servis pod naslovom “Sve je to zbog šovinizma iz Hrvatske, čestit Kalendar i sveto kalendarsko porođenje” prenio sarajevski portal Istraga.ba pod naslovom ‘Dok se Zoran Milanović osjeća ugroženim, HDZ-ova savjetnica u Vijeću ministara BiH Sanja Vlaisavljević poručuje: “Sarajevo je područje džihada”

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

jbg zena istinu zbori i odma si fasista…..talibani….talibani

more1965
more1965
7 mjeseci prije

Nije mi jasno TKO od krscana i hriscana moze ostati i ziviti u Sporkoj mahali. Ona starost sto je ostala O.K. ali bilo tko drugi??????
KandaHar je dobar samo za izbjegavanje i nista drugo!!!!!!

Mujguri 93.
Mujguri 93.
7 mjeseci prije

Sarajevo je postalo najveća nacionalistička i šovinistička sredina na Balkanu, a vjerojatno i šire. sigurno je tomu uzrok što su se tek nedavno iz vjere prešaltali u izmišljenu naciju bošnjaci.

Atom
Atom
7 mjeseci prije

Sarajevo je zbrlj šovinista, vjerskih islaskih manijaka i onih koji to nijemo posmatraju plašeci se za sebe jer se normalnost i nejednoumlje skupo placa