Published On: Uto, srp 10th, 2012

Hrvatski premijer Zoran Milanović stiže u Srebrenicu

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sudjelovat će u srijedu na obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” u Srebrenici, a u izaslanstvu će biti i hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović, priopćeno je u utorak iz hrvatske vlade.

Premijer Milanović sudjelovat će na obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Memorijalnom centru Potočari.

Na groblju u memorijalnom kompleksu u Potočarima u srijedu će biti pokopani posmrtni ostaci 520 žrtava srebreničkog genocida a među njima i šest dječaka koji su u vrijeme kada su ubijeni imali po petnaest godina te četiri žene od kojih je najstarija u trenutku ubojstva imala 94 godine.

Po završetku komemoracije žrtava genocida u Srebrenici, predsjednik hrvatske vlade otputovat će u zajednički posjetu Orašju s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom.

Milanović i Bevanda sastat će se s predstavnicima Posavske županije, Distrikta Brčko i općina Bosanske Posavine koje pripadaju Republici Srpskoj. (F)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare