Claudia Hidić ubijena u pljački čiji je bila glavni organizator

Claudia Hidić, 17-godišnjakinja porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je ubijena prošli mjesec u američkoj saveznoj državi Teksas, poginula je u pljački u kojoj je i sama sudjelovala, priopćila je policija.

Claudia Hidić, djevojka koja je maštala da postane glumica, ustvari je bila kriminalac, piše New York Daily News pozivajući se na policijske izvore. Ona je pronađena sa prostrijelnom ranom glave 28. lipnja u dvorištu jedne kuće u gradiću Fort Worth.

Isprva je njena smrt okvalificirana kao ubojstvo i dok su je njeni najbliži oplakivali, policija je provela istragu koja je pokazala da je Hidić sama sebe stavila u opasnost organizirajući oružanu pljačku, koja je završila razmjenom vatre i njenom smrću.

Izvor blizak istrazi kazao je novinarima Star Telegrama da je Hidić bila glavni organizator pljačke te da je svojim suučesnicima Curtisu Fortenberryju i Terrenceu Crumleyju davala upute na koji način opljačkati lokaciju po njenom izboru, prenosiDnevni avaz.

Djevojka i njeni suučesnici su namjeravali opljačkati jednu kuću misleći da u njoj nema nikoga. Međutim, kada su ušli kroz stražnja vrata zatekli su nekoliko osoba. Susjed je tijekom istrage kazao da je začuo pucnje, nakon čega je vidio četiri žene kako bježe. Policija smatra da je došlo do razmjene vatre između pljačkaša i osoba koje su se nalazile u kući u kojoj je Hidić ubijena, a Fortenberry ranjen u obje noge.

U priopćenju medijima, lokalna policija je potvrdila da je 17-godišnjakinja bila u kući prije pljačke te da su ona i njeni suučesnici “sudjelovali u kriminalnim radnjama nakon planiranja i koordiniranja oružane pljačke”. Fortenberry i Crumley su u pritvoru zbog optužbi za ubojstvo.

Claudijin momak Alen Druzanović smatra da je istraga krenula u krivom smjeru, jer ne vjeruje da je ona mogla nekoga opljačkati.

“Svi to veoma teško podnosimo. Nitko ne želi vjerovati da se ovo zaista događa. Uvijek je bila jedna od onih osoba koje svima uljepšaju dan”, kazao je Druzanović.

On kaže da je znao da je Claudia otišla u kuću u čijem dvorištu je pronađena mrtva kako bi prodala laptop, jer je prikupljala novac za njegovu kauciju.

Druzanović smatra da ju je netko presreo, ukrao joj novac i ubio je nakon što je zaprijetila da će nazvati policiju.