HRVATSKA VOJSKA: MORH potpisao ugovore s 300 vojnika i mornara

Ministarstvo obrane u utorak je potpisalo ugovore o prijamu u djelatnu vojnu službu s 300 vojnika i mornara koji su pristigli u postrojbe Oružanih snaga RH i koji će biti upućeni na specijalističku vojnu obuku, a potom raspoređeni na dužnosti sukladno potrebama Oružanih snaga.

Sukladno novim izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama RH, ugovori o prijamu u djelatnu vojnu službu po prvi put se potpisuju na dvije godine, nakon čega je moguće potpisati i drugi ugovor na neodređeno vrijeme u trajanju službe najdulje do 45 godine života vojnika/mornara, čime su zamijenjena dosadašnja tri ugovora na određeno vrijeme – na četiri, pet i šest godina, stoji u priopćenju, prenosi Hina.
Iz MORH-a podsjećaju kako je prijam u djelatnu vojnu službu proveden sukladno raspisanom javnom natječaju Ministarstva obrane od 11. travnja 2018.
Do kraja godine očekuje se još jedan prijam čime bi se ispunila kvota od 800 vojnika i mornara sukladno Planu prijama za 2018. godinu. Prvim prijemom u ožujku 2018. primljeno je 200 vojnika i mornara.
Odabrani kandidati koji su potpisali ugovore o prijemu u djelatnu vojnu službu bit će upućeni na specijalističku vojnu obuku, odnosno probni rad ovisno o rodu, struci i službi, a najduže do šest mjeseci u postrojbe Oružanih snaga, i to u Pješačku pukovniju u Đakovu, Topničko-raketnu pukovniju u Bjelovaru, Središte za obuku Hrvatske ratne mornarice u Splitu, Inženjerijsku pukovniju u Karlovcu, Bojnu veze i Bojnu NBKO na Plesu, Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku, Pukovniji Protuzračne obrane, također u Zemuniku te u Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi.

more recommended stories