Published On: Fri, Sep 25th, 2015

HRVATSKA PREKINULA BLOKADU GRANIČNIH PRIJELAZA

Hrvatska prekinula blokadu graničnih prelaza, sjednica Vlade Srbije u 21 čas
ZAGREB – Granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni su za sav promet bez ikakvih ograničenja, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske
.U 17 sati je izrvšena deblokada granice. Svi automobili bez obzira na registracije mogu ući u Hrvatsku, naveo je ministar policije Ranko Ostojić.
Granična policija MUP-a Srbije dobila je u 17:05 službeno obavještenje da je granični prijelaz Batrovci-Bajakovo otvoren. Prvi kamioni su krenuli preko granice. Saobraćaj na graničnim prijelazima otvoren za sav promet bez ograničenja. Sjednica Vlade Srbije zakazana u 21 čas.
I hrvatski ministar policije Ranko Ostojić naveo je da je u 17 izvršena deblokada granice.
“Svi automobili bez obzira na registracije mogu ući u RH, kao i kamioni”, objavljeno je na Twitter profilu hrvatske vlade.
Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske priopćilo je da su granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni za sav promet bez ikakvih ograničenja.
Nakon toga je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da je srpsko-hrvatskoj granici ponovno uspostavljen promet bez ograničenja iz Srbije ka Hrvatskoj i da je to velika pobjeda za sve građane Srbije.
“Naša granica je sad potpuno deblokirana i smatram da je ovo velika pobjeda za sve građane Srbije. Mi smo se ponašali ozbiljno i odgovorno, a pokazalo se da je Hrvatska prekršila i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i druge sporazume”, rekao je Stefanović.
Naveo je premijer Aleksandar Vučić zakazao sjednicu vlade za večeras u 21 sat, te da očekuje da će se kao točka dnevnog reda naći i ukidanje mjera koje je Srbija donijela kao odgovor na ekonomsku agresiju Hrvatske.
Prethodno je europski povjerenik za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn u Beogradu apelirao na hrvatske vlasti da otvore granicu.