Published On: Pet, sij 16th, 2015

Hrvatska entuzijastično podupire europski pristup BiH

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić razgovarala je u četvrtak u Zagrebu s britanskim ministrom vanjskih poslova Philipom Hammondom o perspektivi i razvojnim pravcima Europske unije te o europskome planu za Bosnu i
Hercegovinu koji Hrvatska “entuzijastično” podupire, prenosi Fena Hinu.

“Razgovarali smo o razvojnim pravcima i načinu funkcioniranja institucija Unije, kao i o stabilnosti i sigurnosti jugoistočne Europe i zemljama iz regije koje imaju perspektivu članstva, te osobito o BiH, koja niz godina tapka na mjestu” rekla je Pusić nakon sastanka s Hammondom.

Hrvatska entuzijastično podupire europski pristup BiH, dodala je ona.

“Razgovarali smo o Balkanu u kontekstu proširenja Europske unije i o inicijativi koju smo najavili u Berlinu prije dva mjeseca i koju je Europska unija prihvatila i zagovara, a kojom želimo ostvariti neki napredak u Bosni i Hercegovini nakon dugog razdoblja zastoja”, rekao je britanski ministar.

Naglasio je kako u BiH u petak ide s Frank-Walterom Steinmeierom te se nada kako će ta EU-ova inicijativa uroditi plodom.

“Zahvalan sam što Hrvatska podupire tu zamisao, ali i za to što je Hrvatska dala prvu ideju, početkom prošle godine, da se promijeni redoslijed kojim se ostvaruje napredak Bosne i Hercegovine u reformama”, rekao je.

I hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se u četvrtak s ministrom Hammondom i s njime razgovarao o aktualnim pitanjima iz područja europskih poslova, s naglaskom na učinkovito djelovanje institucija Europske unije, kaže se u vladinu priopćenju. Razgovarali su i o situaciji u jugoistočnoj Europi i o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare