Subota, 15 lipnja, 2024

Hrvati u BIH na antidepresivima otkad je otišao Brkić…

Must Read

Iako je Brkić preko HDZ-a uzurpirao 1/3 saborskih mjesta koje pripadaju Hrvatima izvan RH nije trebalo puno da ga Hrvati širom dijaspore i Trećeg zavole. Njegovi gorljivi istupi, amandmani na zakone kojima je lobirao za prava Hrvata van RH, njegovo Hvaljen Isus i Marija tijekom obraćanja Saboru i danas se pamte kao antologijski govori kojima je gotovo zasjenio samog Rojsa. Marija Čulina, menadžerica za tržište Jugoistočne Europe u Plivi  kazala je za naš portal kako je nakon Brkićeve smjene naglo porasla prodaja antidepresiva na području HercegBosne naročito na području Brkićevog rodnog Ljubuškog. Pored Deprima i Apaurina, raste i prodaja kapi za nos, koje zaustavljaju curenje nosa, te cijeli niz tableta za proljev. Kako je moguće da je jedan takav zastupnik u tako kratkom roku osvojio srca Hrvata u BIH nije uopće teško odgovoriti. Ovdje donosimo sažetak njegovih obraćanja Saboru. Naš portal je inače kritički pisao o HDZ-u RH kada je nakon rezanja političkih prava XI-oj izbornoj jedinici skupa sa SDP-om pristao na smanjenje broja zastupnika na fiksna tri. Tada smo ih nazivali fikusima. No vrijeme nas je demantiralo i oni koji su nas tada prozivali bezveznim i crvenim portalom bili su u pravu. Dakle kratki pregled Brkićevih istupa u Saboru kojima je opravdao svaku kunu od njih 14.000.
 
Tijekom rasprave u Saboru o prijedlogu novog zakona o prebivalištu, Brkić se ustao, zakašljao i izjavio sljedeće:
Izjava: 
 
Tijekom raspravo o Zakonu o radu, Brkić se zauzeo da se izuzme uvjet prijave u RH kako bi se ostvarilo pravo rada RH državljanina, govoreći kako na taj način RH etnički čisti  Hrvate iz BIH koji se od tamo odjavljuju. Tada je izjavio sljedeće:
Izjava: 
 
Tijekom rasprave o novom zakonu o carinskom propisima, još se pamti kad je Brkić rekao Faljen Isus , a potom se obrušio na praksu mlade hrvatske država koja pelješi Hrvate u BIH enormnim carinskim kaznama zbog tog jer , zamislite voze vozila na BH tablicama, sram ih bilo:
Brkić je tada izjavio sljedeće: 
 
Ne treba stoga čuditi što ostala dva zastupnika u Saboru RH nisu do sada rekli niti riječi, budući da je Brkić sve obavljao sam.
Ne treba se ni čuditi što će opet Karamarko i Jandroković odrediti tko će zamjeniti Brkića, jer evo Brkićev slučaj dokazuje da oni to znaju bolje od nas.
Stoga je udruga “Hrvatski Integriša” iz Širokog sa sjedištem u Zagrebu  odlučila pokrenuti inicijativu da se više izbori u BIH uopće ne provode nego da se jednim referendumom od Ravnog do Domaljevca,  imenuje Karamarko ili HDZ kao ovlaštena stranka koja će dekretom imenovati predstavnika Hrvata iz BiH u Sabor RH.
poskok.info
Napomena, za one slabijeg IQ-a, članak je očita satira, valjda ne trebamo naglašavati da se radi o aktivističkoj intervenciji. Fala.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -