Published On: Čet, pro 13th, 2012

Hrvati u BIH na antidepresivima otkad je otišao Brkić…

Iako je Brkić preko HDZ-a uzurpirao 1/3 saborskih mjesta koje pripadaju Hrvatima izvan RH nije trebalo puno da ga Hrvati širom dijaspore i Trećeg zavole. Njegovi gorljivi istupi, amandmani na zakone kojima je lobirao za prava Hrvata van RH, njegovo Hvaljen Isus i Marija tijekom obraćanja Saboru i danas se pamte kao antologijski govori kojima je gotovo zasjenio samog Rojsa. Marija Čulina, menadžerica za tržište Jugoistočne Europe u Plivi  kazala je za naš portal kako je nakon Brkićeve smjene naglo porasla prodaja antidepresiva na području HercegBosne naročito na području Brkićevog rodnog Ljubuškog. Pored Deprima i Apaurina, raste i prodaja kapi za nos, koje zaustavljaju curenje nosa, te cijeli niz tableta za proljev. Kako je moguće da je jedan takav zastupnik u tako kratkom roku osvojio srca Hrvata u BIH nije uopće teško odgovoriti. Ovdje donosimo sažetak njegovih obraćanja Saboru. Naš portal je inače kritički pisao o HDZ-u RH kada je nakon rezanja političkih prava XI-oj izbornoj jedinici skupa sa SDP-om pristao na smanjenje broja zastupnika na fiksna tri. Tada smo ih nazivali fikusima. No vrijeme nas je demantiralo i oni koji su nas tada prozivali bezveznim i crvenim portalom bili su u pravu. Dakle kratki pregled Brkićevih istupa u Saboru kojima je opravdao svaku kunu od njih 14.000.
 
Tijekom rasprave u Saboru o prijedlogu novog zakona o prebivalištu, Brkić se ustao, zakašljao i izjavio sljedeće:
Izjava: 
 
Tijekom raspravo o Zakonu o radu, Brkić se zauzeo da se izuzme uvjet prijave u RH kako bi se ostvarilo pravo rada RH državljanina, govoreći kako na taj način RH etnički čisti  Hrvate iz BIH koji se od tamo odjavljuju. Tada je izjavio sljedeće:
Izjava: 
 
Tijekom rasprave o novom zakonu o carinskom propisima, još se pamti kad je Brkić rekao Faljen Isus , a potom se obrušio na praksu mlade hrvatske država koja pelješi Hrvate u BIH enormnim carinskim kaznama zbog tog jer , zamislite voze vozila na BH tablicama, sram ih bilo:
Brkić je tada izjavio sljedeće: 
 
Ne treba stoga čuditi što ostala dva zastupnika u Saboru RH nisu do sada rekli niti riječi, budući da je Brkić sve obavljao sam.
Ne treba se ni čuditi što će opet Karamarko i Jandroković odrediti tko će zamjeniti Brkića, jer evo Brkićev slučaj dokazuje da oni to znaju bolje od nas.
Stoga je udruga “Hrvatski Integriša” iz Širokog sa sjedištem u Zagrebu  odlučila pokrenuti inicijativu da se više izbori u BIH uopće ne provode nego da se jednim referendumom od Ravnog do Domaljevca,  imenuje Karamarko ili HDZ kao ovlaštena stranka koja će dekretom imenovati predstavnika Hrvata iz BiH u Sabor RH.
poskok.info
Napomena, za one slabijeg IQ-a, članak je očita satira, valjda ne trebamo naglašavati da se radi o aktivističkoj intervenciji. Fala.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare