Subota, 22 lipnja, 2024

Hitna sjednica Organizacije američkih država o odnosu Britanije i Ekvadora

Must Read

Organizacija američkih država (OAS) u Washingtonu u petak je hitno sazvala sjednicu na kojoj će raspravljati o odnosima Ekvadora i Velike Britanije. Sjednica je sazvana nakon što je Quito dao politički azil Julianu Assangeu koji se sklonio u njegovo veleposlanstvo u Londonu.

Osnivač interent stranice WikiLeaksa se od 19. srpnja krije u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu. Vanredna sjednica sazvana je za 16:30 sati (22:30 sati po srednjoeuropskom vremenu) u sjedištu OAS-a, a “bit će posvećena odnosu Ekvadora i Velike Britanije”, dodaje se u priopćenju te organizacije koja okuplja tridesetak zemalja.

Quito je Assangeu u četvrtak odobrio politički azil, ocijenivši da mu je život ugrožen, pošto je objavio stotine tisuća tajnih američkih dokumenata. Na press – konferenciji u Londonu britanski ministar vanjskih poslova William Hague rekao je da je njegova zemlja “razočarana” što je Ekvador dao politički azil Assangeu, kojeg Švedska traži zbog optužbe za silovanje, prenosi Hina.

Hague je potvrdio da Velika Britanija neće dopustiti da Assange slobodno napusti zemlju. Ekvadorska vlada ne isključuje mogućnost podnošenja tužbe Međunarodnome sudu pravde (ICJ) u Den Haagu ne bi li prisilila Veliku Britaniju da pusti Assangea.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -