Published On: Pet, kol 17th, 2012

Dodik: Ja nisam bosanski Srbin

Republika Srpska mora se pitati, u suprotnom BiH ‘ne može da preživi’. Ako pobijedi politika nepitanja Republike Srpske, mi nemamo ovdje što čekati, ustvrdio je predsjednik Republike SrpskeMilorad Dodik za RTRS nastavljajući tako svoju već poznatu retoriku negiranja i iritiranja.

Govoreći o europskom putu BiH, Dodik je ustvrdio da je ‘Federacija BiH okov, jer Republika Srpska mnogo bolje napreduje’ i da za njega nisu relevantne tvrdnje europskog poslanika Hannesa Svobode da ‘ne mogu biti dva puta’ prema EU.

– Pojavila se priča da postoje crnogorski Srbi, bosanski Srbi, hrvatski Srbi i ko zna kakvi Srbi, u suštini radi se o jednom narodu – Srbima. Јa nisam bosanski Srbin, kazao je Dodik.

On je dodao da je više nego relevantno stvaranje zajedničke srpske politike u regiji i da će zaštita regionalnih srpskih interesa biti tema novog sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Banjoj Luci.

Inače, član Europskog parlamenta i austrijski socijaldemokrat Hannes Svoboda rekao je u intervju ‘Dnevnom avazu’ da su izjave o posebnim putevima Republike Srpske i FBiH prema EU čista fantazija koja nikada neće biti realnost.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare