Published On: Uto, pro 29th, 2020
#3rd | By Desk

Herceg očekuje usvajanje proračuna HNŽ-a

Uoči današnje sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg izjavio je kako očekuje da će zastupnici prihvatiti konačan proračun HNŽ-a za iduću godinu u iznosu od 237.564.860 maraka.

“Prihvatili smo prijedlog zastupnika da osiguramo više sredstava za znanost, šport i kulturu, socijalna davanja, kao i potpore u poljoprivredi, turizmu i gospodarstvu te za Zračnu luku Mostar. Iz proračuna je vidljivo da, unatoč krizi koju prolazimo, on, pored stabilizirajuće, sadržava socijalnu i razvojnu dimenziju, jer naša nakana je i dalje snažno poticati gospodarstvo kako bismo iz ove krize izašli sa što je moguće manje posljedica”, kazao je Herceg.

Herceg također očekuje da će skupštinski zastupnici prihvatiti prijedloge financijskih planova izvanproračunskih fondova za narednu godinu – Zavoda zdravstvenog osiguranja u iznosu 145.609.000 maraka, Službe za zapošljavanje 21.504.600 maraka i Fonda za zaštitu okoliša 4.490.000 maraka kako bi se osigurali potrebni preduvjeti za rad institucija u punom kapacitetu od prvog dana 2021. godine.

“Želim na kraju ove proračunske godine istaknuti kako smo unatoč svim poteškoćama s kojima smo bili suočeni, a na koje nismo mogli utjecati, uspješno izvršavali sve naše obveze i realizirali sve planirane aktivnosti”, poručio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Dodao je kako se nada de će 2021. godina biti godina u kojoj će uspješno biti okončana borba s koronavirusom te će se usvajanjem nove Strategije razvitka, Prostornog plana i drugih strateških dokumenta, u punom kapacitetu moći posvetiti daljem razvitku HNŽ-a. /HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x