Utorak, 18 lipnja, 2024

HDZ90: Preispitati odnose s HDZBIH nastave li kršiti odluke HNS-a

Must Read

MOSTAR – Zbog činjenice da HDZ BiH u zadnje vrijeme osjeća veću privrženost i lojalnost bošnjačkim nacionalnim strankama, poput SDP-a, i pro-bošnjačkim strankama poput stranke Lijanovića, Županijski odbor HDZ-a1990 Hercegovačko-neretvanske županije odlučio je pokrenuti inicijativu redefiniranja odnosa dviju stranaka na svim razinama.

‘Devedesetka’ iz HNŽ-a tvrdi kako HDZ BiH grubo krši načela potpisana u Sporazumu dvije stranke na županijskoj razini, te odustajanja od zaključaka dogovorenih na tijelima Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, potpisao je s predsjednikom SDP-a BiH, Zlatkom Lagumdžijom, sporazum o zajeničkom nastupanju uvlasti.

Potpisani dokument je Protokol o suradnji dvije stranke na razini BiH, Federacije BiH ali i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

– Smatramo obvezujućim sve zaključke dogovorene na zasjedanjima tijela ove institucije, bez obzira jesu li one na štetu ili korist nas kao stranke. Iz tog razloga ne dopuštamo da HNS postane samo fasada i predstava za javnost, kako bi se ispod površine mogle raditi aktivnosti zadovoljavanja nečijih osobnih i partikularnih interesa, navodi se u priopćenju za javnost HDZ-a 1990 Hercegovačko-neretvanske županije.

Stranka navodi kako je prije dvije godine odbila sudjelovati u platformaškoj vlasti i u nelegitimnom ustroju vlasti na svim razinama, te da je HDZ BiH je ”pri prvoj većoj prigodi, kiteći se borbom za nacionalne interese, krenuo istu podrediti interesima pojedinaca iz svojih redova”.

-U tome su našli partnere u političkim subjektima koji snose najveću odgovornost za protuustavni kaos koji vlada u BiH. HDZ1990 u tome neće i ne želi sudjelovati, navodi se u priopćenju za javnost.

Hrvatski narodni sabor početkom tjedna donio je odluku da se hitno postigne dogovor o zajedničkom nastupu i usuglase zajednički kandidati za načelnike za predstojeće općinske izbore.

Ovakvim stavom Županijskog odbora ‘Devedesetke’, ljubav između dva HDZ-a ponovno je na ispitu unatoč brojnim uvjeravanjima kako je sporazum dvaju stranaka zacementiran. No, zacementiranost u stavovima, pokazao se i u raskolu u Hercegbosanskoj županiji, gdje još uvijek, skoro dvije godine nakon izbora, nema vlasti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -