Published On: Pon, svi 21st, 2012

“HDZ je večeras počinio samoubojstvo”: Šeks naručio pivo i opsovao Nek’ SVE ide u p…. m…

Ni dosadašnja predsjednica ni glavni strateg nisu prošli na izborima u HDZ-u

ZAGREB – Vladimir Šeks je sinoć, kad je čuo prve neslužbene procjene da u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a ulaze Karamarko i Kujundžić, naručio pivo.

– Dajte mi jedno malo pivo, Staropramen – rekao je gledajući listić s rezultatima prebrojenih glasova u prve dvije kutije, prema kojima je Kosor gubila.

Počeo je sa psovkama. Prvih nekoliko izgovorio je sebi u bradu, a uskoro su ga i drugi mogli čuti.

– Psujete li vi nekada? – pitao nas je te nastavio sa psovkama:

– Meni nekad baš dođe da opsujem, kao recimo sada. Nek’ ide sve u p…. m…….

Emotivno je proživio i gubitak na parlamentarnim izborima, a i sinoć su ga ponijele emocije. Dok je u izbornoj noći ljubio Kosor, sinoć je rezignirano pio pivo. Drago Krpina pokušavao ga je nagovoriti da zove izaslanike kako bi u drugom krugu dali podršku onome koga odluče podržati, ali Šeks je bezvoljno odgovorio:

– Ako moram trčati za vojskom, što će nam onda takva vojska.

Bezvoljno je nastavio ispijati pivo. Nekoliko sati poslije doznat će još jednu gorku činjenicu: ni njega izaslanici nisu izabrali za potpredsjednika HDZ-a pa su mnogi procjenjivali da je to njegov kraj i da odlazi u mirovinu.

– Teško će on u mirovinu – prokomentirao je Krpina koji se sa Šeksom, kako je kazao, nije vidio godinama. Među nekim starijim HDZ-ovim članovima najava Karamarkove pobjede izazvala je zgražanje.

– HDZ je večeras počinio samoubojstvo – ustvrdio je jedan od izaslanika.

Jadranka Kosor povukla se dok su se čekali rezultati.

– Povukla se u sobicu. Pitam se kako će se osjećati kad se ujutro probudi – rekao je jedan od izaslanika.

Na terasi kafića pojavila se nakon objave da nije prošla u drugi krug.

– Žao mi je što nisam ušla u drugi krug. Još večeras pokupit ću svoje stvari iz stranke, a sutra ću čestitati pobjedniku – izjavila je Kosor koja je dvoranu napustila u pratnji Josipa Đakića. Njezina suradnicaĐurđica Sumrak zapričala se s Đurom Pericom.

– Mladež ju je izdala – rekao je Perica.

– Nije mladež, izdali su je njezini najbliži – zaključila je Sumrak.

Dopodne je atmosfera među kandidatima još bila neizvjesna.

Jadranka Kosor naručila je kavu s mlijekom. Sjela je za stol s Davorom Domazetom Lošom koji je ispijao pivo. Karamarko je sjedio u kafiću na drugom kraju dvorane. Okružili su ga njegovi ljudi –JandrokovićMesić… Držao se kao da je već pobijedio. Milinovića nije bilo nigdje. Milošević je stajao za šankom.

– Mi smo već pobijedili – pohvalio se jedan od Miloševićevih ljudi, a drugi je procijenio:

– Ma, on neće dobiti ni sto glasova.

Kujundžić se stalno s nekim rukovao, glasno pričao, hvalio se.

– Odustao sam od njega jer mi je djelovao preagresivno, pa sam pomislio što bi se s njim dogodilo da pobijedi – procijenio je Hebrang i prebacio se u Karamarkov blok.

Za ovaj dan dosadašnja predsjednica HDZ-a odjenula je kostim intenzivno plave boje, a njezina najvjernija suradnica Martina Banić haljinu iste te plave nijanse, stranačke plave boje. Za rever je Kosor okačila broš, također plavi, u obliku morskog konjica.

– Stavila sam konjica. Zna se što simoblizira – rekla je. Morski konjic simbolizira snagu, sreću, promjene.

Karamarko se stalno držao u svom krugu ljudi.

– Zamjeram mu jer je stalno okružen tim likovima iz tajnih službi, policije… – prokomentirao je jedan od izaslanika. No, oni koji ga podržavaju, smatraju da je trenutačno najbolji izbor za stranku. Kosor je, drže, imala šansu koju nije iskoristila.

Od bivših HDZ-ovaca okaljanih raznim aferama, jučer su se na saboru pojavili Neven JuricaStjepanFiolić

– Vidi, Jurica plaća piće! – uskliknuo je jedan od izaslanika gledajući bivšeg veleposlanika osuđenog zbog financijskih malverzacija kako sa 200 kuna plaća piće društvu za stolom. S novinarima nije želio razgovarati. Fiolić je također samo projurio.

– Bio sam u crkvi – rekao je kad se pojavio oko 13 sati. Izaslanici su glasali četiri sata, a među prvima je glasao Ivan Jarnjak koji se pojavio s desnom rukom u longeti.

– Nisam imao problema s tim da zaokružim lijevom rukom – dobacio je u šali Jarnjak koji je istegao ligamente na tenisu.

– Kako to boli – požalio se. HDZ-ovci su zauzeli sve kafiće oko dvorane Vatroslava Lisinskog.

Milinović i Milošević rezervirali su prostor za vlastite stožere i goste u kafiću kraj dvorane, a Kosor se najdulje zadržala u Milinovićevu dijelu. Pojedini kandidati međusobno su se i družili, a mnogi su se pitali što će biti sutra.

– Tko god pobijedi, sutra kreće čistka – najavio je jedan od izaslanika. Drugi je smatrao da ima prostora za suradnju sa svima, osim s Kosor čije je vrijeme prošlo.

– Imala je dvije i pol godine da nešto napravi – zaključio je jedan izaslanik.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare