Utorak, 28 svibnja, 2024

HDZ BiH osudio pozive na ‘krv, oružje i novi rat’

Must Read

Otvorene prijetnje i pozive na – “pripremanje oružja i krvi, te novi rat” u BiH, oštro su danas osudili iz HDZ-a BiH.Otvorene prijetnje i pozive na – “pripremanje oružja i krvi, te novi rat” u BiH, oštro su danas osudili iz HDZ-a BiH.

“Držimo da svi politički subjekti koji djeluju u Gradu Mostaru moraju preuzeti odgovornost i aktivno se uključiti u sve procese rješenja problema. Nažalost, postoje oni koji u zadnje vrijeme uvijek iznova proizvode političku krizu, te u takvim situacijama političkog pritiska, ponajprije na međunarodnu zajednicu u BiH, pokušavaju iznuditi neko povoljnije rješenje za sebe. Takvo ponašanje smatramo neodgovornim , politikantskim i provincijalnim”, kaže se u današnjem priopćenju HDZ-a Grada Mostara

Posebice su osudili  zadnje medijske istupe SDA Mostara i njihovih čelnika koji , protivno duhu europske uljudbe i stvaranju ozračja povjerenja među ljudima, pozivaju na – pripremanje oružja i krv, te novi rat.

“Gospoda zaboravljaju da je ovo 2012. godina, da je rat u BiH završio prije sedamnaest godina, te da će BiH iduće godine dijeliti granicu s Europskom unijom i težiti da postane njezinom punopravnom članicom”, poručuju iz ove stranke.

“Osuđujući takvo ponašanje i retoriku u javnom diskursu i političkom djelovanju pozivamo sve političke subjekte da proces provedbe odluke Ustavnoga suda BiH za Grad Mostar sa neprimjerene ratne retorike vrate pod okrilje demokracije i normalnog komuniciranja, a sve u cilju rješenja kojim će Grad Mostar konačno postati normalan grad kakav i zaslužuju njegovi građani”, kaže se u priopćenju HDZ-a Grada Mostara.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -