Published On: Čet, stu 29th, 2012

HDZ BiH osudio pozive na ‘krv, oružje i novi rat’

Otvorene prijetnje i pozive na – “pripremanje oružja i krvi, te novi rat” u BiH, oštro su danas osudili iz HDZ-a BiH.Otvorene prijetnje i pozive na – “pripremanje oružja i krvi, te novi rat” u BiH, oštro su danas osudili iz HDZ-a BiH.

“Držimo da svi politički subjekti koji djeluju u Gradu Mostaru moraju preuzeti odgovornost i aktivno se uključiti u sve procese rješenja problema. Nažalost, postoje oni koji u zadnje vrijeme uvijek iznova proizvode političku krizu, te u takvim situacijama političkog pritiska, ponajprije na međunarodnu zajednicu u BiH, pokušavaju iznuditi neko povoljnije rješenje za sebe. Takvo ponašanje smatramo neodgovornim , politikantskim i provincijalnim”, kaže se u današnjem priopćenju HDZ-a Grada Mostara

Posebice su osudili  zadnje medijske istupe SDA Mostara i njihovih čelnika koji , protivno duhu europske uljudbe i stvaranju ozračja povjerenja među ljudima, pozivaju na – pripremanje oružja i krv, te novi rat.

“Gospoda zaboravljaju da je ovo 2012. godina, da je rat u BiH završio prije sedamnaest godina, te da će BiH iduće godine dijeliti granicu s Europskom unijom i težiti da postane njezinom punopravnom članicom”, poručuju iz ove stranke.

“Osuđujući takvo ponašanje i retoriku u javnom diskursu i političkom djelovanju pozivamo sve političke subjekte da proces provedbe odluke Ustavnoga suda BiH za Grad Mostar sa neprimjerene ratne retorike vrate pod okrilje demokracije i normalnog komuniciranja, a sve u cilju rješenja kojim će Grad Mostar konačno postati normalan grad kakav i zaslužuju njegovi građani”, kaže se u priopćenju HDZ-a Grada Mostara.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare