Published On: Čet, stu 29th, 2012

MAŠALA TOLERANCIJE Prijetnje Zijada Hadžiomerovića: Za treći entitet treba pripremiti oružje i krv

Predsjednik mostarskog SDA Zijad Hadžiomerović u razgovoru za mostarski Dnevni list kaže da se predstavnici ove stranke nisu pojavili na pregovorima oko Mostara u OHR-u Sarajevu jer se OHR postavlja neprincipijelno te stoga SDA ne želi služiti kao paravan za nametanje rješenja koja bi bila na štetu Bošnjaka Mostara.

Hadžiomerović navodi kako OHR razbija jedinstvo mostarskih Bošnjaka te da se razmišlja o osnivanju bošnjačkog nacionalnog vijeća koje bi bilo tijelo koje će predstavljati bošnjačke stavove u Mostaru. Hadžiomerović kaže kako ima i razmišljanja da Bošnjaci Mostara zatraže isto ono što su dobili Hrvati u Žepču.

Hadžiomerović zagovara promjenu općinskih granica i pripajanje istočnom Mostaru dijelova općina Čapljina i Stolac.

– Ispod Počitelja pa dalje, tamo gdje žive Bošnjaci. Znate kako su Žepču pripojeni Hrvati iz okolnih općina. Neka i nama pripoje prostore gdje žive Bošnjaci, zagovara Hadžiomerović.

Ono što traži za Bošnjake, ne bi ni u kom slučaju dao Hrvatima. Oštro odbijajući bilo kakvu mogućnost razgovora o hrvatskoj saveznoj jedinici, Hadžiomerović kaže:

-Koji treći entitet, mi pričamo o uređenju lokalne samouprave. Za treći entitet treba pripremiti oružje i krv. Ti koji pričaju o trećem entitetu moraju shvatiti da je to novi rat. To mogu izjavljivati samo politički idioti, prijeteći kaže Hadžiomerović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare