Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

HDZ BiH: “Izražavamo neshvaćanje!”

Must Read

Kažu da je ova stranka “uvijek predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma, Ustava i svih temelja BiH”. Idu tako daleko da kažu da je Čavara, umjesto sankcija, trebao dobiti zahvalnicu.

Izražavamo neshvaćanje objavljenih sankcija od strane SAD-a predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, posebno zbog navedenih razloga.

Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nisu nikada imali naznake ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda stojimo iza svih političkih odluka, posebno nepristajanja na kršene Ustava i zakonskih propisa”, navode iz stranke HDZ.

Kažu da su navedene sankcije “očigledno produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutrašnjih problema u BiH.”

“Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH.

HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija”, dodali su iz HDZ-a.

Podsjetimo, jučer su SAD sankcije, osim Čavare, uvele i ministru zdravlja RS-a Alenu Šeraniću.

- Advertisement -

26 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -