Subota, 15 lipnja, 2024

HARČENKO: Rješenje za FBiH mora odgovarati i Hrvatima

Must Read

Najveći dio problema u BiH je odnos između Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH, a samo rješenje koje uvažava ravnopravnost Hrvata može biti trajno, izjavio je veleposlanik Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko.

On smatra da je do rješenja reforme Federacije BiH potrebno doći bez miješanja stranih faktora, koji vode nametanjima, javlja Srna.

“Suglasan sam da je efikasnija administracija potrebna. Ali, mislim da je neophodno više uzimati u obzir mišljenje ključnih faktora, a to su dva HDZ-a, jer su oni najveći predstavnici hrvatskog naroda”, rekao je Bocan-Harčenko “Nezavisnim novinama”.

Bocan-Harčenko je istaknuo da je vrijeme za zatvaranje OHR-a, jer u posljednjih nekoliko godina nije bio efikasan u rješavanju bilo kog pitanja u BiH.

“U prvim godinama djelovanja OHR-a bili smo zadovoljni. Sad je na redu drugi model suradnje BiH sa međunarodnom zajednicom, uključujući Izaslanstvo EU i Petera Sorensena. Sada OHR nije mehanizam za rješavanje problema”, naglasio je Bocan-Harčenko.

Govoreći o ekonomskim aktivnostima kompanija iz Rusije u BiH Bocan-Harčenko je istaknuo da ruskim investitorima pogoduje to što je u Republici Srpskoj lakše odlučivanje, manje administracije i birokracije.

“Oni vole efikasnije i jednostavnije procese. Ukratko – manje politike, a više ekonomskih i konkretnih interesa na obostranu korist. Sada je u FBiH malo rizičnije i teže za investitore zato što je situacija nestabilnija. Nama biznismeni govore da je u Srpskoj lakše poslovati. Ali ići ćemo mi i u FBiH, sigurno”, poručio je ruski veleposlanik, a prenosi Srna.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -