Nedjelja, 14 travnja, 2024

Pedest godina od “I have a dream!”

Must Read

Predsjednik Barack Obama održat će u Washingtonu govor ispred Lincolnova memorijalnog centra na 50. godišnjicu slavnog govora borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga I have a dream.

Pedeset godina od slavnog govora Martina Luthera Kinga I have a dream, u prijevodu Sanjam, gotovo polovica Amerikanaca smatra da još puno toga treba učiniti kako ljudi u Americi ne bi bili prosuđivani prema boji kože, nego prema karakteru.

Gotovo 50% Amerikanaca još smatra da treba učiniti puno više za jednakost

U anketi istraživačkog centra Pew iz Washingtona, 49 posto Amerikanaca smatra da je potrebno učiniti puno više kako bi se ostvarilo društvo jednakosti koje je King zagovarao u čuvenom govoru iz 1963. Ipak 73 posto crnaca i 81 posto bijelaca odgovorilo je da se dvije rase slažu vrlo dobro ili prilično dobro. Četvrtina crnih Amerikanaca ocijenila je da crnci u SAD-u danas žive bolje nego prije pet godina, kada su birači izabrali prvog crnog predsjednika Baracka Obamu.

Godine 2009., nakon Obamina izbora, tako je mislilo 39 posto crnih Amerikanaca. Sada je posve jasno da je sjaj te povijesne pobjede izblijedio i među crncima i među bijelcima, rekao je urednik u Pewu Rich Morin.

Nismo potpuno sigurni, ali možemo pretpostaviti da je jedan od glavnih razloga recesija, dodao je, prenosi Hina.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -