Petak, 21 lipnja, 2024

HANN: Mnogi vjeruju da je Bosna izgubljen slučaj i da ne vrijedi ni pokušavati, ali…

Must Read

Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini i europski povjerenik za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn boravit će u petak u Sarajevu, gdje će s političkim čelnicima Bosne i Hercegovine razgovarati o deblokadi procesa europskih integracija.

“Nakon nedavnih izbora, ukazuje se prilika da se Bosna i Hercegovina vrati reformskom putu, ispuni očekivanja naroda i nastavi se kretati europskom stazom”, poručila je Mogherini u priopćenju za medije, prenose agencije.

Ona je istakla da je EU spreman pomoći ukoliko u Sarajevu prepozna političku volju za nastavak reformi. Povjerenik Hahn je upozorio da se od političkih lidera u Bosni i Hercegovini očekuje da ispune obećanja, prije svega ona “koja se odnose na političke reforme, jer to od njih očekuju građani”.

‘Treba biti malo naivan’

On je na tribini u Centru za europsku politiku u Bruxellesu izrazio oprezni optimizam u vezi s deblokadom političkog procesa u Bosni i Hercegovini. “Znam da mnogi vjeruju da je Bosna izgubljen slučaj i da ne vrijedi ni pokušavati, ali političko iskustvo me uči da ponekad treba biti malo naivan da bi se uspjelo”, rekao je Hahn.

Naglasio je da često citirana rečenica novog predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera da EU neće primati nove članice tijekom narednih pet godina ne znači da se proces proširenja zaustavio.

“Naprotiv, učinit ću sve što je u mojoj moći, uz podršku cijele EU, da se ubrzaju neophodne reforme u zemljama kandidatkinjama”, kazao je Hahn.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -