Published On: Pet, pro 5th, 2014

AVDIĆ ĆE ZASIGURNO BITI SMJENJEN JER KONAČNO NIJE LAGAO: Izetbegović je javno podržavao ISIL-ovce koji su držali odrubljene glave Srbima!

Proteroristička novinska agencija Patria osudila je video iz emisije slovenske PoP TV koji je će sigurno izazvati burne reakcije u BiH. Tema emisije je bila terorizam, a aktualni urednik IP FTV-a Avdo Avdić se dotakao i pitanja uloge tzv. mudžahedina tijekom rata u BiH

Avdo Avdić, glavni urednik informativnog programa Federalne televizije (FTV) nedavno je gostovao na poznatoj slovenskoj POP televiziji, gdje je optužio Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Republike BiH da je kriv za dolazak terorista u BiH, prenosi novinska agencija Patria.
Ta izjava Avdića glasi:

– Onaj ko čini nasilje je terorist, ali imamo jednu drugu stvar, problem je kada države počmu podržavati teroriste. U Bosni i Hercegovini tijekom rata tadašnja vlast na čelu sa Alijom Izetbegovićem je podržavala ljude koji su odrubljivali glave. Možete vidjeti snimke gdje rahmetli Alija pozdravlja ljude koji kasnije drže glave odrubljene pripadnicima srpskog naroda – kazao  je Avdić, a što je, ova SDP-ova novinska agencija nazvala “lupetanjem” tvrdeći da je Avdić šokiralo Bošnjake u BiH i čitavom svijetu što nije točno. Naime mnogi Bošnjaci bili su i saim žrtve mudžahedinskih razularenih postrojbi po BIH. Naročito u Zenici iz koje se i dan danas boje progovoriti o strahotama i nestalima u vrijeme dok je Zenica, kao izolirano područje bila zapravo grad kampus, u kojem su se mudžahedini pripremali na akcije. Šemsudin Mehmedović može potvrditi priču o glavama koje su mu ISIL-ovci tada donosili.


Ovakva izjava, smatra kontroverzna Patria, koja bi nakon ovog djela prikrivanja zločina trebala biti pod policijskom istragom,  krajnje je nedopustiva i pogubna za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i za najveću žrtvu ovoga rata, Bošnjake kojih je tokom agresije ubijeno 200.000.
Drugim riječima Patria žrtvoma Bošnjaka, koja je neupitna, prikriva zločine Mudžahedina u ime Bošnjaka, što je takošer kazneno djelo i govor mržnje.
Nadalje, Patria kreće u denunciranje Avdića: 
Osim što je, po pisanju Patrie,  krenuo stopama samozvanog eksperta za terorizam Dževada Galijaševića, te ovom izjavom oskrnavio četverogodišnju borbu legalnog državnog vrha nezavisne i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine protiv agresora, Avdić inače „medijska produžena ruka“ Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH uvrijedio je sve patriote ove zemlje koji su se borili pod zastavom ljiljana.

Bakir Izetbegović se još uvijek nije oglasio, iako je Avdićevo gostovanje bilo krajem novembra, unatoč ovoj skandaloznoj izjavi.

Avdić je glavna medijska poluga i Dubravka Čampare, tužioca Tužilaštva BiH, inače brata prvog saradnika Izetbegovića Aljoše Čampare i zahvaljujući upravo njima uvijek je na licu mjesta i prije same policije kada se provode akcije Tužilaštva BiH i SIPA-e i ekskluzivno objavljuje informacije o događanjima unutar Tužiteljstva BiH.

Bakir Izetbegović, koji se uvijek u javnosti hvali kako je rat proveo uz oca, te da je učio od njega, nije se oglasio ni kao njegov sin, a ni kao bošnjački član Predsjedništva BiH da stane u zaštitu lika i djela prvog predsjednika RBiH i četverogodišnje borbe ove države za nezavisnost, piše novinska agencija Patria.

Dolazimo tako do apsurdnog zaključka. Socijaldemokrati u BIH osnuju novinsku agenciju, koja onda , kada nekakav SDA novinar van zemlje pokaže građansku hrabrost i progovori o zločinima ABIH i džihadista u BIH, proziva SDA za nedostatak patriotizma, a o općepoznatim stvarima, kao što su bili zločini mudžahedina u BIH, zabranjuje govoriti.

I s takvim novinskim agencijama ovo društvo bi trebalo ući u EU?