Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

GRČKO “ČIŠĆENJE” Deportacija migranata iz Grčke počinje 4. travnja

Must Read

Deportacija izbjeglica i migranata s grčkih otoka u Tursku počet će 4. travnja, a provodit će je Agencija za sigurnost vanjskih granica EU Frontex – obznanila grčka Vlada.

Giorgos Kyritsis, glasnogovornik Povjerenstva za izbjegličku krizu u Vladi Grčke, izjavio je kako će deportacije u skladu s međunarodnim Ugovorom o izbjeglicama početi s migrantima koji nisu zatražili azil dok su boravili u prihvatnim centrima.

Ranije je najavljeno kako će Vlada u narednih 20 dana otvoriti prihvatne centre sa 30.000 novih mjesta za izbjeglice koji dragovoljno napuste zonu gdje su kampirali na grčko-makedonskoj granici i luki Pireus.

Prioritne aktivvnosti odnosit će se na zatvaranje šatorskog naselja kod Idomenija.

Turska i EU su nedavno postigle dogovor o izbjeglicama u oviru kojeg će tražioci azila koji budu ilegalno pokušavali ući u Evropu biti vraćeni u Tursku.

Prema Sporazumu za svakog izbjeglicu ili tražitelja azila koji bude vraćen iz Grčke u Tursku jedan Sirijac će iz Turske biti smješten u EU. U skladu sa Sporazumom, službena Ankara je tražila ukidanje viza za EU njenim građanima najdalje do kraja lipnja te otvaranje novih poglavlja u procesu pregovora o članstvu u EU.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -