Utorak, 23 srpnja, 2024

Grčka strahuje – broj izbjeglica raste na 70.000?

Must Read

Grčka strahuje da bi broj migranata blokiranih na njezinom teritoriju mogao doseći 70.000 zbog novih kvota koje su zemlje na tzv. ‘balkanskoj ruti’ nametnule izbjeglicama koje se žele skrasiti u Europi. ‘Prema našim procjenama, broj onih koji će se naći u klopci u našoj zemlji iznosit će između 50 i 70 tisuća idućeg mjeseca’, izjavio je u nedjelju grčki ministar za migracijsku politiku Janis Muzalas.
‘Danas u Grčkoj ima 22.000 izbjeglica i migranata’, rekao je on u intervjuu za TV postaju Mega Channel.

Oko 6500 migranata blokirano je u nedjelju na graničnom prijelazu Idomeni, na sjeveru Grčke, na makedonskoj granici, nakon što su Slovenija, Hrvatska, Srbija i Makedonija, slijedeći odluku Austrije o ograničavanju broja izbjeglica koje prihvaća, odlučile uvesti nove kvote za zaustavljanje priljeva migranata.

Više desetaka izbjeglica prosvjedovalo je u nedjelju na željezničkoj pruzi blizu Idomenija.

Makedonija je u subotu propustila tek 300 osoba iz kampa u Idomeniju, predviđenog za prijem 1500 osoba, jer je Skoplje prošlog tjedna odlučilo odbiti prihvat na svojem teritoriju Afganistanaca te pojačalo kontrolu osobnih dokumenata Sirijaca i Iračana.

https://youtu.be/2fsl41lbhqM

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -