Published On: Pon, stu 4th, 2013

Granate bile za prodaju i terorizam

Tešanj – Granate koje su u petak pronađene na lokalitetu Trešnjev panj na području općine Tešanj bile su namijenjene za prodaju i terorističke aktivnosti, a na tu lokaciju su donesene kako bi istražitelji bili zavarani.

Rekao je to “Glasu Srpske” izvor blizak istrazi u predmetu “Tešanj”, tijekom kojeg je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u julu na području Tešnja u mjestu Kaloševići pronašla najveću količinu naoružanja od rata. Granate koje su u petak pronađene imaju direktnu vezu sa tim naoružanjem.

– Tih oko 500 granata za bestrzajne topove, kalibra 84 milimetra, nekoliko dana ranije dovezene su na Trešnjev panj, jer su oni koji su raspolagali tim oružjem obaviješteni da SIPA pretresa teren – rekao je naš izvor i dodao da jedna takva granata košta oko 3.000 KM.

– Granate su švedskog porijekla i sigurno imaju veze sa oružjem koje je pronađeno na području tešanjske općine prije nekoliko mjeseci. Te granate su sa jedne lokacije, gdje su bile uskladištene i sakrivene, premještene na drugu da bi se zavarali istražitelji – rekao je on.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona počeli su jučer uviđaj na Trešnjevom panju. Dežurni operativni MUP-a Aldina Ahmić kazala je “Glasu Srpske” da su se stekli svi sigurnostni uvjeti za uviđaj, te da taj posao neće biti brzo završen.