Utorak, 16 srpnja, 2024

Grabovica optužio predsjednika NO, stranačkog kolegu Šarića da „rovari“ po Komšićevom nalogu!

Must Read

Predsjednik Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH Enver Agić i član NO Bahrudin Šarić potvrdili su istinitost informacija Slobodne Bosne da je EPBiH u prvom tromjesječju ove godine smanjila proizvodnju struje za 19 posto i, što je puno važnije, da je u samo prva tri mjeseca ove godine zabilježila financijski gubitak u iznosu od 37 milijuna KM. Agić i Šarić, koji su gostovali u političkom magazinu BHRT-a Crta, bili su nešto precizniji: priopćili su pred tv kamerama da je proizvodnja struje smanjena za 17 posto i da tromjesečni gubitak EPBiH iznosi 37,5 milijuna KM.

Za razliku od Envera Agića (SDA), koji je o poslovnim rezultatima EPBiH govorio načelno, član NO Bahrudin Šarić (SDP) bio je vrlo konkretan i precizan. Iznio je niz kompromitirajućih podataka o financijskim transakcijama kompanije, otkrivši čak i one podatke koje aktualna uprava EPBiH, predvođena njegovim partijskim kolegom  Grabovicom, uporno pokušava relativizirati i prikriti.

Šarić je pred kamerama BHRT-a obećao da će se povući iz NO i da će zatražiti smjenu cijele uprave EPBiH „ako financijski rezultat kompanije i na kraju godine bude negativan“.

Dobro upućeni izvor Slobodne Bosne tvrdi da je Šarićev istup isprovocirao njegov partijski kolega, predsjednik uprave EPBiH Elvedin Grabovica, koji se nedavno partijskom vrhu SDP-a požalio da Šarić zabada nos gdje mu nije mjesto.

Navodno po nagovoru Željka Komšića, Šarić je nedavno od direktora Grabovice tražio informacije o poslovnim transkacijama EPBiH s beogradskom kompanijom Rudnap, kao i informacije o dobavljačima i cijenama rudarske opreme koju je EPBiH nedavno kupila za potrebe rudnika.

Grabovica je prešutio neugodna Šarićeva pitanja, no koji dan kasnije otišao je u partijsku centralu SDP-a i Šarića prijavio da „rovari“ po nalogu Željka Komšića!

Gotovo je izvjesno da Šarić neće ispuniti dano obećanje u magazinu Crta: bit će smijenjen puno prije nego se povuče iz NO i zatraži smjenu uprave EPBiH, tvrdi sarajevski tjednik.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -