Grabovica optužio predsjednika NO, stranačkog kolegu Šarića da „rovari“ po Komšićevom nalogu!

Predsjednik Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH Enver Agić i član NO Bahrudin Šarić potvrdili su istinitost informacija Slobodne Bosne da je EPBiH u prvom tromjesječju ove godine smanjila proizvodnju struje za 19 posto i, što je puno važnije, da je u samo prva tri mjeseca ove godine zabilježila financijski gubitak u iznosu od 37 milijuna KM. Agić i Šarić, koji su gostovali u političkom magazinu BHRT-a Crta, bili su nešto precizniji: priopćili su pred tv kamerama da je proizvodnja struje smanjena za 17 posto i da tromjesečni gubitak EPBiH iznosi 37,5 milijuna KM.

Za razliku od Envera Agića (SDA), koji je o poslovnim rezultatima EPBiH govorio načelno, član NO Bahrudin Šarić (SDP) bio je vrlo konkretan i precizan. Iznio je niz kompromitirajućih podataka o financijskim transakcijama kompanije, otkrivši čak i one podatke koje aktualna uprava EPBiH, predvođena njegovim partijskim kolegom  Grabovicom, uporno pokušava relativizirati i prikriti.

Šarić je pred kamerama BHRT-a obećao da će se povući iz NO i da će zatražiti smjenu cijele uprave EPBiH „ako financijski rezultat kompanije i na kraju godine bude negativan“.

Dobro upućeni izvor Slobodne Bosne tvrdi da je Šarićev istup isprovocirao njegov partijski kolega, predsjednik uprave EPBiH Elvedin Grabovica, koji se nedavno partijskom vrhu SDP-a požalio da Šarić zabada nos gdje mu nije mjesto.

Navodno po nagovoru Željka Komšića, Šarić je nedavno od direktora Grabovice tražio informacije o poslovnim transkacijama EPBiH s beogradskom kompanijom Rudnap, kao i informacije o dobavljačima i cijenama rudarske opreme koju je EPBiH nedavno kupila za potrebe rudnika.

Grabovica je prešutio neugodna Šarićeva pitanja, no koji dan kasnije otišao je u partijsku centralu SDP-a i Šarića prijavio da „rovari“ po nalogu Željka Komšića!

Gotovo je izvjesno da Šarić neće ispuniti dano obećanje u magazinu Crta: bit će smijenjen puno prije nego se povuče iz NO i zatraži smjenu uprave EPBiH, tvrdi sarajevski tjednik.