Published On: Čet, stu 22nd, 2012

PA ČAK I YOUTUBE DUDAKOVIĆA: Gotovina pozdravio generale Armije BiH

Hrvatski general Ante Gotovina kazao je kako je tijekom ratnih operacija izvrsno surađivao s generalima Armije Bosne i Hercegovine, a posebne je pozdrave uputio ratnom zapovjedniku Petog korupsa Armije BiH Atifu Dudakoviću.

Sada je najvažnije da sam slobodan i da sam napokon kod kuće. Ne može se to puno riječima iskazati. Emocije su prevelike, doista. Presretan sam jer je istina pobijedila, kazao je Gotovina u razgovoru s novinarkom “Dnevnog avaza” u svome domu u Pakoštanima.Prisjećajući se ratnih dana i same operacije “Oluje” Gotovina je kazao kako je izvrsno surađivao s generalima Armije BiH Dudakovićem, Mehmedom Alagićem i Vahidom Karavelićem, zapovjednicima Petog, Sedmog i Prvog korpusa.Naša suradnja očituje se iz ishoda koji je jako dobro poznat svima. Iz toga je jasno kao dan koliko smo dobro radili. Svi su oni heroji svog naroda, poručio je Gotovina istaknuvši kako nema nikakvih osnova da bi se protiv generala Dudakovića vodile bilo kakve istrage na čemu inzistira srpska strana tvrdeći kako je on zapovjedio izvršenje ratnih zločina.

Gotovina je ponovio svoju poruku da valja gledati u budućnost, a rat ostaviti prošlosti.

Budimo dobri susjedi, gledajmo naprijed i ostanimo ljudi u pravom smislu te riječi, kazao je Gotovina. Dodao je i kako se tijekom boravka u pritvoru u Den Haagu sprijateljio s nekim ljudima iz Sarajeva koji su radili u administraciji te kako se zaželio toga grada i jedva čeka onamo otići i pojesti ćevape.

hrt.hr

Atif Dudaković je osumnjičenik Haaškog suda. Na internetu i sada stoji snimka u kojoj naređuje streljanje ratnih zarobljenika po kratkom postupku te nakon izvršenog ubojstva tapše podređene za učinjeno “junačko djelo”:

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare