Published On: Čet, lis 3rd, 2013

Glas izgubljene generacije: “Mislio sam da zaslužujem više nakon fakulteta, ali sada čistim tuđa govna!”

BENJAMIN SERRA BOSCH Španjolac je koji je postao hit na internetu nakon što je na Facebooku objavio post u kojem piše kako “čisti govna” u jednom londonskom kafiću unatoč tomu što ima tri diplome, piše Telegraph.

U svojoj je objavio ovaj 25-godišnjak napisao:

“Moje je ime Benjamín Serra i imam dvije diplome prvostupnika i diplomu magistra, ali čistim zahode.

Ne, to nije šala. Radim to kako bih platio stanarinu za svoju sobu u Londonu.

Od svibnja radim u poznatom lancu restorana u Velikoj Britaniji i danas sam prvi put, nakon pet mjeseci, sve vidio onako kako stvarno jest. Ja čistim zahode. Pomislio sam: ‘Imam diplome i čistim tuđa govna u državi koja nije moja’. Dobro, usto još i kuham kavu, čistim stolove i perem šalice.

I ne sramim se toga. Čišćenje je vrlo pristojan posao. Ono čega me sramota jest činjenica da to radim jer mi nitko u Španjolskoj nije pružio priliku. Jako je puno Španjolaca baš poput mene u Londonu. ‘Ti si kuga’, rekli su mi jednom ovdje. I nemojmo se zavaravati. Mi nismo mladi ljudi u avanturi, željni da nauče novi jezik i dožive nova iskustva. Mi smo imigranti.

Uvijek sam bio vrlo ponosan, ne želim to poricati. Oni koji me znaju, svjesni su toga. I moram izvući osmijeh pred mušterijama koje me gledaju kao da sam samo ‘barista’ (kako to ovdje zovu). Neki se tako ponašaju da imam potrebu izvući diplome i nabiti im ih u facu. Ali to zbilja ne bi ništa promijenilo. Čini se da mi te titule sad služe kako bih mogao čistiti govna iz zahoda u kafiću. To je šteta.

Mislio sam da zaslužujem nešto više nakon što sam uložio toliko truda u akademsko obrazovanje. Čini se da sam bio u krivu”.

Nakon objave njegova je ispovijest shareana više od 1600 puta, a ubrzo je završila i u medijima. Prozvan je glasom izgubljene generacije.

index.hr