Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

GALIJAŠEVIĆ: SDA mrzi BIH narode, ona je glavni krivac za ružne identifikacije cijelog bošnjačkog naroda sa terorizmom

Must Read

BIJELJINA – U evidenciji Tužiteljstva BiH, prema nalogu iz Haškog tribunala, predmet “Sakib Mahmuljin i drugi” zaveden je od 2012. godine pod pravnom kvalifikacijom ratni zločin genocid, izjavio je Srni stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

Galijašević je naveo da je tijekom akcije takozvane Armije BiH na Vozuću 1995. godine do temelja spaljeno 66 sela, uništeno više od 5.000 kuća 0,12 crkava i jedan manastir, te srušena groblja od kojih su neka stara i više od pet vijekova.

“Ubijeno je 465 vojnika i civila, te protjerano više od 22.000 civila i građana srpske nacionalnosti “, naglasio je on.

Vozuću su tada napali mudžahedini, NATO i jedinice Drugog i Trećeg korpusa s više od 23.000 vojnika Armije BiH.

Područje koje su napali imalo je manje stanovnika od vojnika u napadu. Srpske položaje branilo je nešto više od 4.000 vojnika.

“Iako su prva ritualna klanja izvršena u Tešnju, pod pokroviteljstvom tadašnjeg šefa policije Šemsudina Mehmedovića, ipak su na vozućkom, odnosno ozrenskom ratištu, pod kišobranom Šefik Džaferović, nekadašnjeg načelnika CSB Zenica, a danas zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, i Sakiba Mahmuljina , zapovjednika Trećeg korpusa Armije BiH, ovi zločini bili pravilo i masovni kako nikada i nigdje nisu “, naveo je Galijašević.

On je istaknuo da su masovni zločini na Ozrenu, koje su počinili mudžahedini i teroristi – monstruozni i brutalni.

Ti zločini su već u Haškom tribunalu do kraja rasvijetljeni i dokazani, u suđenjima zapovjedniku Glavnog stožera Armije BiH Rasimu Deliću, načelniku Generalštaba Enveru Hadžihasanoviću i zapovjedniku Sedme muslimanske brigade Amiru Kuburi.

Galijašević je naveo da je u ovim predmetima dokazano ubojstvo 92 osoba, a razmatrano je ubijanje 187 vojnika i civila, te 132 nestale osobe, silovanje tri žene, mučenja i zlostavljanja u Glazbenoj školi u Zenici, u Kazneno-popravnom domu Zenica, u Tešnju u osnovnoj školi Jablanica, u Orašcu, te brutalna odsijecanja glava ratnim zarobljenicima na Ozrenu i srednjoj Bosni.

On je naveo da su o tome u Haagu svjedočili doktor Branko Šikanić, Srbin iz Prnjavora koji je prošao pakao mudžahedinskog logora, te jedan Hrvat Luka Babić, kao i mnogi obavještajci, analitičari i časnici Bošnjaci, od kojih su posebno bitni Izet Karahasanović, Zakir Alispahić , Salih Spahić, Ferid Buljubašić, Mesud Šadinlija, Sead Žerić, Muhamed Omerašević, Fadil Alihodžić, DŽemal Vučković.

Galijašević je naveo da su njihova svjedočenja i tisuće stranica dokaza i dokumenata o tim zločinima tragična potvrda da u BiH ne postoji pravosudni sustav, da nema ni zakona niti morala, da Sud i Tužiteljstvo BiH ne kažnjavaju zločince, ekstremiste i radikale, niti rasvjetljavaju njihove zločine – nego su tu, po nalogu zapadnih službi kažnjavati Srbe i ispisuju stranice lažne povijesti proteklog rata.

“Oni su tu da stvaraju` Islamsku državu` na Balkanu pod maskom `funkcionalne BiH`, ili` BiH – jedna adresa`, točnije unitarne zemlje bez vidljive uloge Srba i Hrvata “, naglasio je stručnjak za borbu protiv terorizma.

On je naveo da je “SDA, svojim odnosom prema ratnim zločinima mudžahedina, organiziranom kriminalu i terorizmu pokazala da ne misli na državu, da ne poštuje državne propise, da mrzi njene narode i da je glavni krivac za ružne identifikacije cijelog bošnjačkog naroda sa terorizmom i ekstremizmom “.

SDA, ističe  Galijašević, guši sigurnosne agencije, uništava pravosudni sustav, sprječavajući ga da funkcionira i da kažnjava ratne zločince vojnike “Islamske države” i Al Qaide u BiH, pa time stvara uvjete za nove, planirane zločine islamista, baš onako kako je to poslije Vozuće najavio Alija Izetbegović, obraćajući se sudionicima napada na ovaj dio Ozrena: “vi ste na Vozućoj slomili kičmu četničkog neprijatelja, vi ste pokazali put kojim ćemo nastaviti i dali ste urnek, model borbe kako se ta kičma može i dalje lomiti da bi se oslobodila BiH. Hvala vam, vojnici, za to u ime našeg naroda koji neće zaboraviti što ste učinili “.

Galijašević je naveo da je politika zločina koju je utemeljio i obilježio Alija Izetbegović nastavila traje u politici njegovog sina, političkog i biološkog nasljednika Bakira Izetbegovića.

“BiH je sluga zapadnog poretka – protektorat i nema samostalno pravosuđe, niti predstavlja državu, inače bi ovakvi zločini bili kažnjeni bez obzira na geopolitičke interese zapadnih sila. Do tada oni su veliki zločin, opomena i sramota cjele države”, naglasio je Galijašević.

Sud BiH je 8. prosinca 2015. godine donio rješenje o određivanju mjera zabrane Mahmuljinu, a 31. prosinca potvrdio optužnicu koja ga tereti da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Na ročištu za izjašnjenje o krivnji 4. veljače Mahmuljin se izjasnio da nije kriv. Glavna rasprava u ovom predmetu otvoren je 23. ožujka. Suđenje Mahmuljinu bi trebalo biti nastavljeno sutra pred Sudom BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -