Published On: Sub, lis 8th, 2016

FUP uhitio tri lica zbog prodaje oružja


Pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ u okviru operativne akcije “Majevica” na području Tuzlanske županije uhitila su tri lica iz Tuzle čiji su inicijali S.K, E.K. i S.S. zbog nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.
U sklopu akcije, po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršeni su pretresi četiri lokacije na području županije dok je na petoj lokaciji pretres još uvijek u tijeku, priopćeno je iz FUP-a.
Lica se sumnjiče da su duže vremensko razdoblje neovlašteno nabavljali, držali i skrivali veću količinu vatrenog oružja, municije i eksploziva koju su potom stavljali u promet prodajom trećim licima s područja Federacije BiH.
U pretresima je do sada pronađena i oduzeta veća količina vatrenog oružja /puško-mitraljez, jedan kilogram eksploziva, hekler, ručni bacač, više komada automatskih puški, pištolja i bombi, i veća količina municije i okvira za automatsko oružje/, te više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica koji su korišteni za izvršenje predmetnog kaznenog djela, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s njim.
Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije u Tuzli radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu biti predana na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije.
FUP nakon višemjesečne istrage, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i podršku Specijalne policijske jedinice FUP-a, realizira operativnu akciju “Majevica” na području Tuzlanske županije.