Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

FTV I DALJE ŠUTI: Mudžahedini nudili 1500 KM za ubijanje Srba

Must Read

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo najavio je da će Tužiteljstvu BiH sutra (ponedjeljak) dostaviti nove dokumente o ratnim zločinima nad srpskim stanovništvom.

Kebo je naveo da se i u ovim dokumentima najviše govori o odgovornosti ratnog zapovijednika Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina, koji je imao kontrolu nad odredom “El mudžahid”, kao i tadašnjeg načelnika službi sigurnosti Šefika Džaferovića, koji je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Kebo je naveo kako je od pripadnika Trećeg korpusa Armije BiH dobio pismo u kojem navode da su stravične zločine nad Srbima činili mudžahedini, koji su, uz znanje nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, došli u BiH, javlja Srna.

“Pretpostavlja se da su neke države ucjenjivale svoju pomoć BiH slanjem mudžahedina, dajući im u BiH identitet. Oni su i osobe koja su, vjerojatno, i počinitelji terorističkih djela u BiH”, rekao je Kebo za Alternativnu televiziju. Borci su mu u pismu, ističe Kebo, napisali da su mudžahedini nudili od 1.000 do 1.500 KM da ubijaju Srbe.

On je rekao da se iz dokumenata može vidjeti kako je glavni obavještajac odreda “El mudžahid” Ajman, koji živi u Zenici, bio sudionik bitaka u Vozući, a koje su ostavile krvav trag.

Potpredsjednik Federacije kaže kako dolazak mudžahedina nije bio potreban BiH te da su oni nanijeli ogromnu štetu, sa sobom donijeli navike i razna vjerska učenja, te se radi toga zaključuje da u BiH postoje ćelije “Islamske države” i Al Qaede.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -