Published On: Sri, svi 26th, 2021

FK Sarajevo osudilo napad grupe navijača na igrače

Rukovodstvo FK Sarajeva osudilo je napad grupe navijača na igrače tog kluba tijekom jučerašnjeg treninga u Trening kampu na Butmiru.

Tom prilikom Dušan Hodžić je zadobio udarac, te odmah i napustio glavni bh. grad.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum na današnjoj press konferenciji, kojoj su nazočili i direktorica Sabrina Buljubašić, članovi UO Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, te prvotimci Krste Velkoski, Amer Dupovac i Vladan Kovačević, kazao je da osuđuju svaki oblik nasilja prema igračama.

“Mi, sportski radnici svjesni smo toga da smo pod većim pritiskom, navikli smo na svakakve prijetnje, međutim fizičko nasilje je nešto što prelazi tu granicu tolerancije”, kazao je Kasum.

Osvrnuo se na aktuelnu situaciju u klubu nakon gubitka titule, financijske probleme, kao i  tranzicijsko razdoblje većinskih vlasnika kluba, s Malezijca Vincenta Tana na Vijetnamca Nguyena Hoai Nama.

Po mišljenju Kasuma, dogodila se suštinska greška, uvela se demokratizacija po kojoj su neki rukovoditelji dobili preveliku slobodu.

“Neupitna je želja za ulaganjem od strane Nama, tako da je nedavno isplaćena jedna plaća igračima. Događa se da sredstva ne budu na raspolaganju, ali FK Sarajevo nikom nije ostao dužan”, kazao je predsjednik UO FK Sarajevo.

Naveo da je direktorica Sabrina Buljubašić prije dva tjedna ponudila ostavku Namu, ali da je to on odbio. Također je naglasio da su ostavke svih ostalih članova Uprave na raspolaganju Namu.

Na početku press konferencije medijima se video linkom obratio Nguyen Hoai Nam, koji je preuzeo odgovornost za događanja u klubu, kazavši da zbog pandemije koronavirusa nije mogao stalno biti prisutan u Sarajevu.

“Upravo zbog toga su se događale greške, a jedna od najvećih je izgubljena titula”, kazao je Nam.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x