Published On: Fri, Jul 26th, 2013

Fizički obračun u Tuzli: Na Panonskom jezeru izbila masovna tuča, dvoje povrijeđenih

Dvije osobe su povrijeđene, od kojih jedna teško, u masovnoj tuči koja se u srijedu oko 15.30 dogodila u ulici Džindić Mahala, tačnije kod ulaza u kompleks Panonskih jezera u Tuzli, javio je portal Tip.ba.

Kako je saopšteno iz MUP-a TK, tom prilikom su četrdesetpetogodišnji S.V. i četrdesetogodišnji V.V., oba iz Tuzle zadobili povrede zbog kojih su upućeni u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Liječnici na ulici ustvrdio teške tjelesne ozljede, dok su VV nisu proglašeni o stupnju ozljede.

˝S.V. je primljen u Klinici za hirurgiju gdje su mu sanirane povrede, nakon čega je pušten na kućno liječenje˝, kazala je za TIP portparol tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Očevici ovog nemilog događaja tvrde da su u obračunu pored dvojice povrijeđenih takođe učestvovala i trojica pripadnika redarsko-spasilačke službe JP ˝Pannonica˝ Tuzla.

Direktor ove tvrtke Maid Porobić za TIP rekao da nije upoznat s informacijama da se incident prisustvovali članovi navedenih usluga. ˝ incident dogodio izvan kompleksa. Nisam upoznat s podacima koji su sudjelovali u incidentu članova redarski-službe spašavanja. Policija provodi istragu, a ja vjerujem da su istražni organi provesti istragu i utvrditi je li se incident koji su uključeni i pripadnici redarski-službe spašavanja ˝ naglasio je Porobić.

O navedenom incidentu je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici PS Centar – PU Tuzla.

Daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti u vezi navedenog događaja i dokumentovanju istog poduzimaju policijski službenici OKP PU Tuzla.